Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Ελ Γκρέκο, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.) διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ιταλών ζωγράφων στη Μπολόνια.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους ομίλους UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και Ιταλίας και με τη συνεργασία του Ελληνικού Προξενείου της Μπολόνια και της Προξένου κ. Γωγώς Λαμπράκη.

Η συγκεκριμένη έκθεση έχει προβληθεί ιδιαίτερα στην Ιταλική πόλη και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του καλοκαιριού. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Ναό της Τέχνης της Μπολόνια, το παλιό αρχοντικό του Καρδινάλιου, στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, με τη συμμετοχή του εκεί Περιφερειάρχη, πολλών Δημάρχων όμορων δήμων, των τοπικών στρατιωτικών αρχών, πλήθος καλεσμένων από την πολιτική και κοινωνική ζωή της Μπολόνια, καθώς και σύσσωμης της Ελληνικής Κοινότητας της Μπολόνια που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια προβολής του Φόδελε, του Μαλεβιζίου, αλλά και της Κρήτης γενικότερα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. Γιώργος Αεράκης, ο οποίος και προσκάλεσε τους παρευρισκομένους στο φεστιβάλ Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ το παρόν έδωσε και ο Κρητικός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Ελ Γκρέκο.

Η έκθεση ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου και αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Δήμο της Βενετίας και στα Ενετικά αρχεία της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση και η μεταφορά των καλλιτεχνών έγινε χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση του δήμου Μαλεβιζίου.

Φωτογραφίες:

1. Στο καράβι
2. Με την Πρόξενο Γ. Λαμπράκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αχ. Μέρτσιο, το σκηνοθέτη Γ. Σμαραγδή, την Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Ν. Διακοβασίλη και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΜ Γ. Αεράκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook