Το νέο Υπερσύγχρονο Δίκτυο υψηλών ταχυτήτων στο Ηράκλειο παρουσίασε σήμερα η WIND, έχοντας ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της στην περιοχή.

Επενδύσεις σε Κρήτη & Ηράκλειο

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Δικτύου της WIND στην Κρήτη ξεκίνησαν το 2012 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στην περιφέρεια καθώς μέχρι σήμερα οι επενδύσεις σε ολόκληρο το νησί έχουν ξεπεράσει τα €10εκ. συνολικά. Ειδικότερα στο Ηράκλειο οι επενδύσεις της εταιρείας σε νέες υποδομές και τεχνολογίες αιχμής φτάνουν τα €4εκ.

Στο πλαίσιο του έργου η WIND εκσυγχρόνισε όλες τις υφιστάμενες υποδομές της στην Κρήτη και το Ηράκλειο με νέες τεχνολογίες αιχμής, επέκτεινε την κάλυψη του δικτύου κινητής με επιπλέον σταθμούς βάσης και τοποθέτησε 250 χλμ. οπτικών ινών. Στο Ηράκλειο, η WIND δημιούργησε έναν δακτύλιο οπτικών ινών μήκους 40 χλμ. για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη επικοινωνία των συνδρομητών της.

«Χάρη στον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών μας, οι συνδρομητές WIND στην Κρήτη απολαμβάνουν απρόσκοπτη επικοινωνία, κρυστάλλινο ήχο στις κλήσεις και άμεση πρόσβαση στο Internet από το κινητό ή το tablet, με πολύ γρήγορες ταχύτητες». δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND κατά την παρουσίαση του δικτύου σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ενισχυμένη κάλυψη & υψηλές επιδόσεις

Το νέο δίκτυο της WIND έχει ενισχυμένη κάλυψη σε όλη την Κρήτη και το Ηράκλειο καλύπτοντας το 100% του πληθυσμού και προσφέρει υψηλές ταχύτητες που βασίζονται στην τεχνολογία DC-HSDPA , γνωστή ως και 3,75G για μοναδική εμπειρία στην επικοινωνία.

Με το νέο δίκτυο της WIND χρειάζονται μόνο 3 δευτερόλεπτα για να μπουν οι χρήστες στο Facebook ή να πλοηγηθούν στο Internet από το κινητό τους και μόλις 5 δευτερόλεπτα για να κατέβει στο κινητό μια φωτογραφία 5Μbytes από το διαδίκτυο. Η παρακολούθηση video από το YouTube γίνεται άνετα, χωρίς διακοπές, ενώ αποστέλλονται πολύ πιο εύκολα e-mail με μεγαλύτερα αρχεία.

«Οι εξαιρετικές επιδόσεις του νέου εκσυγχρονισμένου δικτύου της WIND πιστοποιούνται από μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες που πραγματοποίησε ανεξάρτητη εξειδικευμένη εταιρεία στο Ηράκλειο, τον Απρίλιο. Η μέση ταχύτητα downloading στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αγγίζει τα 9 Mbps και είναι παραπλήσια μιας σταθερής ΑDSL γραμμής», τόνισε ο Διευθυντής Δικτύου Μετάδοσης WIND, Νίκος Χαμάουι.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι φωνητικές κλήσεις στο δίκτυο της WIND στο Ηράκλειο καθώς και οι κλήσεις δεδομένων (Mobile Internet) πραγματοποιούνται απρόσκοπτα στο 99% των περιπτώσεων, ποσοστό που αγγίζει το άριστο.

Οι υψηλές αυτές επιδόσεις του νέου δικτύου της WIND, έχουν αυξήσει τη χρήση Mobile Broadband στον Βόρειο κυρίως άξονα της Κρήτης κατά 30% τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα το Δίκτυο κινητής WIND στην Κρήτη να εξυπηρετεί 21 TerraΒytes κάθε μήνα. Αντίστοιχα, η Κίνηση Δεδομένων μέσω mobile Internet στο Ηράκλειο ξεπερνά τα 5 ΤerraBytes κάθε μήνα και έχει αυξηθεί κατά 205% από τον περασμένο Ιούλιο.

Οι επενδύσεις συνεχίζονται

Στόχος της WIND είναι να συνεχίσει τις επενδύσεις στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της στην Κρήτη. Όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαμάουι: «Τα επόμενα βήματα για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της WIND στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, είναι η ανάπτυξη του κοινού Δικτύου με την Vodafone που σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό, αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο την κάλυψη. Το έργο αποτελεί εξίσου μεγάλη επένδυση για το νησί και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις αρχές 2015».

Αύξηση των Τοπικών Υποδομών Σταθερής Τηλεφωνίας & Internet
Εκτεταμένες είναι και οι υποδομές Σταθερής Τηλεφωνίας & Internet της WIND στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο. Έχοντας τοποθετήσει ιδιόκτητους κόμβους σταθερής τηλεφωνίας στην Θέρισσο, την Κνωσσό, την Αριάδνη και σύντομα στις Μοίρες, η εταιρεία προσφέρει ADSL με ταχύτητες μέχρι και 24Mbps ενώ στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, προσφέρονται ακόμα και υπηρεσίες VDSL για ταχύτητες μέχρι και 50Mbps.

«Δοκιμή Δικτύου, με τον Πρόεδρο!»

Ο επίλογος της παρουσίασης δόθηκε από τον γνωστό «Πρόεδρο» καθώς μέσα από διαφημιστικό σποτ που γυρίστηκε αποκλειστικά για το Ηράκλειο, η WIND καλεί όλους τους καταναλωτές να δοκιμάσουν το δίκτυό της πριν το επιλέξουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν το υπερσύγχρονο, υψηλών ταχυτήτων δίκτυο της WIND και τις απεριόριστες δυνατότητές του, αποκτώντας την ειδική προσφορά της εταιρείας για δοκιμή δικτύου με δωρεάν χρήση, σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα WIND της πόλης και στο Public.

Καταστήματα WIND: Λ. Δικαιοσύνης 41, Έβανς 60, Λ. 62 Μαρτύρων 17Α, Λ. Κνωσσού 200, Δημοκρατίας 59 & Μηλιαράκη, Ελ. Βενιζέλου 253, Λ. Ικάρου & Ηροδότου 177.
Public: Δαιδάλου 15

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook