Την αντίθεσή του με όσους υπουργούς διαφωνούν με τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "αν ένας υπουργός διαφωνήσει ανοικτά με προαπαιτούμενα, δεν πρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση".

Σε δηλώσεις του στο Star, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέρριψε κάθε πρόθεση για μειώσεις σε μισθούς και απολύσεις για όσους έχουν κακή βαθμολογία, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι έτοιμα τα σχέδια για το νέο μισθολόγιο και ότι δεν υπάρχουν νέοι αριθμητικοί στόχοι απολύσεων - διαθεσιμότητας.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός εξέφρασε την άποψή του ότι οι μεταρρυθμίσεις θα βρουν σύμφωνη την σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών. "Δεν υπάρχει πισωγύρισμα", είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανένα υπουργό αυτή τη στιγμή "που να λέει δημόσια όχι στα προαπαιτούμενα, ότι δεν θα γίνουν".

"Αν ένας υπουργός διαφωνήσει ανοικτά με προαπαιτούμενα, δεν πρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση. Αν εγώ διαφωνούσα θα έπρεπε να φύγω", είπε, εξηγώντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες, για παράδειγμα, στην φορολογία, "αλλά σε μία διαπραγμάτευση επιλέγει κανείς τις μάχες του".

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο θα περιοριστεί κατά 35% ο αριθμός των γενικών διευθύνσεων και των τμημάτων με το νέο σύστημα.

newsit.gr