Aδιάφορα σφυρίζει ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου,στρατάρχης Αλ Σίσι, στην έκκληση της διεθνούς κοινότητας να απελευθερώσει τους τρεις δημοσιογράφους του αραβόφωνου τηλεοπτικού δικτύου \”Αλ Τζαζίρα\” που καταδικάστηκαν σε επτά έως δέκα χρόνια φυλάκιση.
Ο απόστρατος στρατάρχης, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αρνήθηκε να χορηγήσει αμνηστία στους τρεις δημοσιογράφους όπως του ζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος,Μπαράκ Ομπάμα αλλά και άλλοι δυτικοί ηγέτες. 
Ο Αλ Σίσι αρνήθηκε να δώσει άφεση αμαρτιών στον Αυστραλό, Πίτερ Σκρέστε,τον αιγυπτιακής καταγωγής Καναδό υπήκοο, Μοχάμεντ Φάχμι και τον Αιγύπτιο παραγωγό, Μπαχέρ Μοχάμεντ στους οποίους δικαστήριο του Καΐρου επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά ετών. 
H δικαστική απόφαση προκάλεσε έκρηξη οργής από την πλευρά των συγγενών των δημοσιογράφων αλλά και της διεθνούς κοινότητας. 
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι παροχής βοήθειας σε «τρομοκρατική οργάνωση» -τους Αδελφούς Μουσουλμάνους- μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων.Οι διωκτικές αρχές της Αιγύπτου είχαν αρνηθεί να γνωστοποιήσουν τα υποτιθέμενα ενοχοποιητικά στοιχεία στους συνηγόρους υπεράσπισης, επικαλούμενες λόγους εθνικής ασφαλείας,γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους φίλους τους αλλά και τη Δύση.
Κατά την επίσκεψή του την Κυριακή στο Κάιρο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας,Τζον Κέρι,σχολίασε την καταδικαστική απόφαση ως ανατριχιαστική και δρακόντεια,εκφράζοντας τη «βαθιά ανησυχία» της Ουάσιγκτον.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook