Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε έγκαιρα στις 23/6/2014 ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, από την παραλιακή (πρώιμη ζώνη) της Περιφερειακής Ενότητας. 

Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες προς στην ενδοχώρα, με βάση τα κριτήρια εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών. Παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς όπως σημάνουν τα κτήματά τους και επικοινωνήσουν με τον αρχιεργάτη της περιοχής τους για να τον ενημερώσουν σχετικά. 

Με τον αρχιεργάτη καλούνται να επικοινωνήσουν και οι λοιποί ελαιοκαλλιεργητές προκειμένου να ενημερώνονται για τις ημερομηνίες ψεκασμών ώστε να μπορούν να τους παρακολουθούν. Οι ιδιοκτήτες περιφραγμένων ελαιοτεμαχίων παρακαλούνται όπως ανοίγουν τις πόρτες ώστε να διευκολύνεται το έργο του ψεκασμού.

Ενημερώνονται οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Αποκορώνου, για τον οποίο οι δύο διαγωνισμοί για την ανάδειξη εργολάβων για την πραγματοποίηση δολωματικών ψεκασμών έχουν αποβεί άγονοι, ότι έχουν αναρτηθεί δακοπαγίδες στην περιοχή τους και ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες για εφαρμογή του προγράμματος. 

Καλούνται δε, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο, για την περιοχή του Αποκόρωνα, γεωπόνο της υπηρεσίας μας κ. Γαλάνη Αντώνη στα τηλ. 2821346523, κιν. 6985752914, προκειμένου να λάβουν τις σωστές οδηγίες για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς έως την συγκρότηση των συνεργείων.