Ο Όμιλος Φίλων Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» Κρήτης (ΟΦΙΝΠΚ) και η Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Επάνω Μιραμπέλλου σας καλεί στην προβολή του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ «Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης – Γρηγόρης Λαμπράκης» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, που υπογράφει τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την έρευνα. 

Στο ντοκιμαντέρ συνεργάστηκαν οι ιστορικοί Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Παπαθανασίου και Στράτος Δορδανάς.

Πρόκειται για ένα στοχαστικό ντοκιμαντέρ που διερευνά την επίκαιρη ιστορία του Γρηγόρη Λαμπράκη μέσα από μαρτυρίες, σπάνια φωτογραφικά αρχεία και κινηματογραφικά ντοκουμέντα. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, με την πολύπλευρη δράση του στον αθλητισμό, την ιατρική και την πολιτική, και με το τραγικό του τέλος από το ακροδεξιό παρακράτος της εποχής, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αγώνα και στάσης ζωής. Η δολοφονία του έδωσε την αφορμή για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη που αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην ημιτελή άνοιξη του πολιτισμού και των κινημάτων της σύντομης δεκαετίας του ’60.

Η προβολή του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ «Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης – Γρηγόρης Λαμπράκης» θα γίνει στον Κινηματογράφο Δρήρος την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, ώρα 21:00

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη Στέλιο Χαραλαμπόπουλο που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση