Με τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των συζητήσεων της κυβέρνησης με τα πολιτικά κόμματα περί συναίνεσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επιμέρους συμφωνίες και διαφωνίες εξέφρασε η κ. Μπακογιάννη. Ακολουθεί η συνάντηση με τον Φ.Κουβέλη.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο λάθος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ παρών ήταν και ο βουλευτής Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν προτίθεται να νομιμοιποιήσει το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος του. Ακόμη, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να φύγει από την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι συμφωνεί με τη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους, αλλά λέει «όχι» στη φορολογική πολιτική, γιατί εξοντώνει οικονομικά τους έλληνες.

Ακόμη πρότεινε να υπάρξει κοινή διαπραγμάτευση των κομμάτων με την τρόικα για μια διαφορετική φορολογική πολιτική, καθώς και να περάσει νόμος για τη μείωση των βουλευτών σε 200 που θα προβλέπει και άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Φ.Κουβέλη.

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις, η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και το πώς αυτό θα εγκριθεί.

Εν τω μεταξύ, πανό διαμαρτυρίας σήκωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, διαμαρτυρόμενος επειδή δεν προσεκλήθη το κόμμα του στις επαφές του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook