Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του Καρτερού, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι του Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου αναφέρεται:

\”Στις σημερινές συνθήκες της απόλυτης φτώχιας του λαού και της καταστρατήγησης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, της εξαθλίωσης των συνταξιούχων αλλά και των εργαζομένων με μισθούς γαλέρας, η κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικα και της ΕΕ έρχονται να δώσουν ακόμα ένα χαστούκι στην λαϊκή οικογένεια.

Το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες για ένα μπάνιο και σαν μόνη διέξοδο για ξεκούραση , αφού οι διακοπές για πολλούς έχουν γίνει άπιαστο όνειρο.

Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποιούνται εκατοντάδες εκτάσεις – φιλέτα ,υποδομές και παραλίες. Στο στόχαστρο αυτών των ιδιωτικοποιήσεων μπαίνουν τώρα τα 251 στρέμματα των ακτών του Καρτερού που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ «χωρίς αντάλλαγμα ,κατά πλήρη κυριότητα,νομή και κατοχή « καθώς και το ΞΕΝΙΑ , το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο από το 1982 ( χαρακτηρισμένο από το 2011 ως νεώτερο μνημείο από το Κ.Σ. Νεωτέρων μνημείων ) και ακολουθούν η περιοχή της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών ,περιοχές της Αλικαρνασσού, όπως αεροδρόμιο Ηρακλείου , ΣΕΑΠ, Δυο Αοράκια που είναι προέκταση των 251 στρεμμάτων καθώς και η περιοχή Λινοπεραμάτων ( ΔΕΗ ) και Αμμουδάρας.

Τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια, το ρυθμιστικό του Ηρακλείου , ο χωροταξικός σχεδιασμός για τον τουρισμό, που ευνοούν το ντόπιο και ξένο ξενοδοχειακό, τους tour – operators και έχουν σχεδιάσει και αποφασίσει δήμοι και περιφέρεια συνηγορούν στην ιδιωτικοποίηση εκτάσεων – φιλέτων.

Συνυπεύθυνες είναι όλες οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές και οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αποδεχτεί το μονόδρομο της ΕΕ, τα περιφερειακά, ρυθμιστικά, χωροταξικά σχέδια, άρα και τους στρατηγικούς επενδυτικούς σχεδιασμούς της ΕΕ που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο και ξεπουλάει τα πάντα.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί καμία σχέση δεν έχουν με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για τουρισμό και ξεκούραση. Η αναψυχή δεν είναι εμπόρευμα ούτε πολυτέλεια είναι ανάγκη και δικαίωμα.

Γι’ αυτό οι παραθαλάσσιες εκτάσεις απαιτείται να είναι και να παραμείνουν λαϊκή περιουσία, με σύγχρονες υποδομές και δωρεάν χρήση, ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, προστασία της δημόσιας υγείας των λουομένων, προστασία και αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων, μειωμένες τιμές εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ένωση συνταξιούχων νομού Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους και το λαό του Ηρακλείου να οργανώσουν την πάλη τους για να αποτρέψουν – ματαιώσουν οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση.

Απαιτούμε:

Να παραμείνει η περιοχή του Καρτερού αποκλειστικά δημόσια.

Αναβάθμιση και κατασκευή υποδομών με πόρους του δημοσίου που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες και θα διασφαλίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα και την δωρεάν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους.

Μειωμένες τιμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά από και προς την περιοχή του Καρτερού, Γουρνών και Αμμουδάρας για όλους τους συνταξιούχους, άνεργους, φοιτητές, μαθητές.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook