Συνάντηση – συζήτηση για την αξιολόγηση και τις απολύσεις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με πρωτοβουλία των συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων σωματείων Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Συνάδελφοι,

Είναι γνωστή σε όλους η νέα επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα (και όχι μόνο), προσπαθώντας να περάσει την αξιολόγηση, η οποία προσαρμοσμένη στις μνημονιακές απαιτήσεις της τρόικα θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις και κατεδάφιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων για αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μπροστά σε τόσο κρίσιμες στιγμές για όλους τους εργαζόμενους , και με δεδομένη την αδράνεια της ΑΔΕΔΥ , συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σύσκεψη –συζήτηση με κεντρικό θέμα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιούνη και ώρα 7.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Θεωρούμε αναγκαίο να προχωρήσουμε σε μια σύσκεψη όλοι οι χώροι του δημοσίου, ώστε να υπάρξει αλληλοενημέρωση, για την κατάσταση και τις πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο, ώστε να δούμε ,πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε μια συντονισμένη απάντηση, στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε από το απαράδεκτο και κανιβαλικό μέτρο της αξιολόγησης που υπαγορεύεται από κυβέρνηση ,ΕΕ, ΔΝΤ.

Συνάδελφοι,

Η αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο αποτελεί το μοχλό για τη συρρίκνωση του , την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και συγκεκριμένα την καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που αφορά τη μόνιμη και σταθερή αξιοπρεπή εργασία.

Η αντιδραστική αυτή τομή υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας και της παροχής δωρεάν υπηρεσιών στο λαό, μετατρέποντας το δημόσιο σε «ντήλερ»( προωθητή) προϊόντων και υπηρεσιών του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκροτήσουμε άμεσα ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο απέναντι στις πολιτικές αυτές της κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. . Η έλλειψη του συντονιστικού κέντρου λόγω της κατάστασης της ΑΔΕΔΥ, αλλά και της στάσης των ομοσπονδιών, οι οποίες αποφεύγουν το συντονισμό και υποχωρούν όταν η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της, πρέπει να καλυφθεί με τη δημιουργία ανεξάρτητου κέντρου αγώνα και συντονισμού όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Καλούμε λοιπόν, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να έρθουν στο ΕΚΗ την ερχόμενη Πέμπτη 26 του Ιούνη και ώρα 7.00 μ.μ. και να συμβάλουν στη συζήτηση για τους τρόπους αντίστασης και ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθεί ο Νίκος Αδαμόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο στα πλαίσια της ενημερωτικής περιοδείας που πραγματοποιεί στους δήμους της Κρήτης ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του.

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΒΑΣΩ (μέλος Δ.Σ ΠΑΓΝΗ)
ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (μέλος Δ.Σ εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας)
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (μέλος ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΣΑΪΤΑΚΗ ΕΥΑ(μέλος Δ.Σ σωμ. Ιδιωτικών εκπαιδ.)
ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ(μέλος Δ.Σ σωμ. Μισθωτών Τεχνικών)
ΤΡΟΥΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ (μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (μέλος Δ.Σ σωμ. Εκτάκτων Αρχαιολόγων)\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook