Αύριο Παρασκευή 27 Ιουνίου, στις 9:00 μμ, στην πλατεία Αγ.Τίτου θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Θα προηγηθεί πολιτική ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κρητική και λαϊκή μουσική.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη - προσκύνημα στον Ψηλορείτη σύμφωνα με ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Ηρακλείου και Ρεθύμνου του ΚΚΕ:

"Την ερχόμενη Κυριακή 29/6/2014, οι Κομματικές Οργανώσεις Ηρακλείου και Ρεθύμνου οργανώνουν επίσκεψη - προσκύνημα, στην περιοχή της Λοχριάς, στον Ψηλορείτη, όπου δόθηκε μεγάλη μάχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στη μάχη αυτή, που έγινε τον Ιούλη του 1947, σκοτώθηκαν τα καλύτερα παλικάρια του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, με μπροστάρη τον Καπετάνιο Γιάννη Ποδιά.

Οι μαχητές, οι μαχήτριες και τα στελέχη του ΔΣΕ αγωνίστηκαν με αξιοθαύμαστο ηρωισμό και ακλόνητη πίστη στα ύψιστα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και του Σοσιαλισμού και έγραψαν, με το αίμα και πολλοί με τη θυσία τους, νέες σελίδες δόξας στην πλούσια αγωνιστική ιστορία του λαού μας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από την Μπακέλα Κατερίνα, μέλος της Τ.Ε. Ηρακλείου, χαιρετισμούς από τα Παραρτήματα Ηρακλείου και Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ και αφήγηση των γεγονότων.

Οι αναχωρήσεις θα γίνουν με πούλμαν το πρωί της Κυριακής : Ηράκλειο 8.30 π.μ. από το άγαλμα του Βενιζέλου και Ρέθυμνο, 8 π.μ. από τα γραφεία του Κόμματος (Δημακοπούλου 70)."