Η επέτειος από την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στην Κρήτη, θα τιμηθεί το πρωί της Κυριακής 29/5 στον ιερό ναό της Θυμιανής Παναγιάς στα Σφακιά.

Παράλληλα θα γίνουν και τα εγκαίνια του πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Σφακίων το οποίο ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως από τον Δήμο Σφακίων με τη βοήθεια της «Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών», χορηγίες εταιρειών και κατοίκων, και την εθελοντική εργασία πολλών Σφακιανών.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον δήμο Σφακίων έχει ως εξής :

08.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Θυμιανής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης – Συβρίτου & Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου.

10.30 π.μ. – Δοξολογία
– Επιμνημόσυνη Δέηση.
– Χαιρετισμός Διοργανωτών.
– Ομιλία από τον κ. Στυλιανό Χιωτάκη, Καθηγητή, Αναπληρωτή Πρόεδρο & Διευθυντή του Μεταπτυχιακού στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
– Κατάθεση στεφάνων
– Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
– Ριζίτικο τραγούδι από τον σύλλογο «Χρυσόθεμις».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του «Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων», στη Χώρα Σφακίων, το οποίο ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως
από τον Δήμο Σφακίων με τη βοήθεια της «Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών», χορηγίες εταιρειών και κατοίκων, και την εθελοντική εργασία πολλών Σφακιανών.

 Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μικρή εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του Ιατρείου με τη συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου
«ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ» και στη συνέχεια φιλοξενία από το Δήμο Σφακίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook