Το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Τ.Ε.Ι Κρήτης (Παράρτημα Σητείας) στα πλαίσια του μαθήματος ‘Δημοπαθολογία της Διατροφής’ ΣΤ’ Εξαμήνου, σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης (7η ΥΠΕ), τα Γενικά Νοσοκομεία Νομού Λασιθίου και το ΠΑΓΝΗ, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιουνίου Διημερίδα με θέμα «Διατροφή & Ευεξία», ‘Διατροφή, Παιδί και Οικογένεια’.
Η διημερίδα περιλαμβάνει: Την 1η ημέρα, Παρασκευή 27 Ιουνίου και κατά τις ώρες 17.00 μ.μ. έως 20.20 μ.μ., επιστημονική συνάντηση και σειρά ομιλιών στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας και συναυλία υπό την αιγίδα του Δήμου, με τοπικά σχήματα και την τραγουδοποιό Julie Naoum στο κέντρο της πόλης με ώρα έναρξης 21.00 μ.μ.. 
Τη 2η ημέρα, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτό Νοσοκομείο» και κατά τις ώρες 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας θα πραγματοποιηθεί προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και ενημερώσεις από κινητές μονάδες πρόληψης σε παιδιά και εφήβους έως 20 ετών και στις 18.00 μ.μ. ποδηλατοδρομία στην πόλη της Σητείας καθώς και διαδραστικά παιχνίδια με τους μικρούς μας φίλους με στόχο την ενίσχυση της σωστής παιδικής διατροφής.
Ο προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και τα ιατρεία που θα λειτουργήσουν το Σάββατο 28 Ιουνίου από τις 9.00-14.00 μ.μ. με την επιστημονική υποστήριξη ιατρών των νοσοκομείων Λασιθίου και του ΠΕΔΥ της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αντίστοιχων ειδικοτήτων, περιλαμβάνουν πνευμονολογική, καρδιολογική, οφθαλμολογική, παιδιατρική, παθολογική εξέταση, έλεγχο στοματικής υγιεινής και ψυχική υποστήριξη με τη συνδρομή της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας της Περιφέρειας Κρήτης και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Λασιθίου, καθώς και δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης από ομάδα της PROTECTA.
Σκοπός της παρούσας δράσης, πέρα από τον πληθυσμιακό έλεγχο, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, είναι οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα ‘Δημοπαθολογία της Διατροφής’ να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, βασικό καθήκον κάθε επαγγελματία υγείας.
Η Διημερίδα η οποία συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης, το Δήμο Σητείας και την 7η Υ.Π.Ε εντάσσεται στα πλαίσια του «Συμφώνου Συνεργασίας» του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με το ΓΝ Σητείας και των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘Κορνάρεια 2014’ του Δήμου Σητείας.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook