Η δημοτική παράταξη \”Ανταρσία στα Χανιά\” ,σε ανακοίνωσή της για την χθεσινή ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών απο το Πρωτοδικείο Χανίων, με την οποία αποδίδεται μια έδρα στον επικεφαλής – υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης κ.Σεραφείμ Ρίζο, αναφέρει τα εξής:
\”Η έδρα που καταλαμβάνει στο νέο δημοτικό συμβούλιο η “Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή” σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου, αποτελεί δικαίωση για τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, δεσμευόμαστε ότι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα είμαστε η φωνή των αγώνων και τους καλούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το αποτέλεσμα για περαιτέρω ενδυνάμωση της πάλης για την ανατροπή. 
Επειδή δεν είχαμε και δεν έχουμε αυταπάτες για το που κρίνονται και κερδίζονται οι μάχες που αφορούν τη ζωή μας, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες εργαζόμενων, των ανέργων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών, παρόντες στα κοινωνικά κινήματα. Μαζί με τους συμπολίτες μας στα «μικρά» καθημερινά προβλήματα που αφορούν τη διεκδίκηση της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες (π.χ. Νέα Χώρα), την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του παλιού ψυχιατρείου, την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου προς όλους (π.χ. ικανοποίηση όλων των αιτήσεων που θα υπάρξουν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς) καθώς στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχει περικοπή 15εκ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, μαζί στον αγώνα για ελεύθερους δημόσιους χώρους (Αγ. Απόστολοι, Στρ. Μαρκοπούλου).
Όμως όλοι ξέρουμε ότι ακόμη και η παραμικρή βελτίωση της καθημερινότητάς μας θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας για 
• Την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια περιουσία), 
• την ανατροπή των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών πολιτικών, 
• τη διαγραφή του χρέους, 
• την εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, 
• την έξοδο απ το ευρώ και την ΕΕ,
τον αγώνα μας για την συνολική ανατροπή ώστε να περάσουν ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια αυτών που τον παράγουν. 
Πρώτο άμεσο καθήκον είναι η οργάνωση της μάχης για την ανατροπή της “αξιολόγησης” και των χιλιάδων απολύσεων που προωθούν η τρόικα και η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στους δήμους, στα σχολεία, τα νοσοκομεία, σε όλο το δημόσιο.
Οι συνελεύσεις του δημοτικού μας σχήματος θα είναι ανοικτές σε όλους/ες και δημόσια ανακοινωμένες από πριν, ώστε καθένας/μια να μπορεί να θέτει τον προβληματισμό του και να συνδιαμορφώνουμε τις προτάσεις μας, στα πλαίσια των αρχών και των διακηρύξεών μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook