Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρούβα διοργανώνει, με τη συνεργασία των Υπευθύνων Περ/κής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας, διήμερο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2011 με θέμα: «Γίνομαι ξανά παιδί: κατασκηνώνω, παίζω, συνεργάζομαι, αισθάνομαι, ανακαλύπτω…τα μυστικά του Δάσους του Ρούβα!»

Το σεμινάριο, που θα διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου στο Δάσος του Ρούβα, θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπ/σης των νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου που δήλωσαν συμμετοχή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το Δάσος του Ρούβα, ένα από τα τελευταία πρινοδάση της Μεσογείου, και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις τους.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις πεδίου από τους Επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Χαράλαμπο Φασουλά, Μανώλη Αβραμάκη και Σταύρο Ξηρουχάκη, για τη γεωμορφολογία, τη χλωρίδα και την ορνιθοπανίδα της περιοχής καθώς και βιωματικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ομαδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, περιβαλλοντικό μονοπάτι στο Φαράγγι του Γάφαρη.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους εκπαιδευτικούς Αμαλία Φιλιππάκη και Χριστόφορο Μπάτσο καθώς και από τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι για το Σάββατο 28 Μαΐου από τις 9.00 π.μ. και για την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 17.00 μ.μ. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 28940 41227 ή μέσω διαδικτύου να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα: http://kpe-rouva.ira.sch.gr. Το e-mail επικοινωνίας είναι : [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook