"Δεν πρέπει να επαναληφθεί η πρακτική που ακολουθήθηκε εκτός των άλλων για το λιμενικό περίπτερο, και για το Παλιό Νοσοκομείο" τόνισαν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δήμου Ενεργών Πολιτών, Τάσος Βάμβουκας ,Νεκτάριος  Αλεξανδράκης και Χαράλαμπος Κουρούσης, κάνοντας αναφορά και σε άλλα για θέματα που αφορούν το Δήμο Χανίων, πέραν του Παλιού Νοσοκομέίου.

Σε οτι αφορά δε, το τελευταίο επισημάνθηκε μεταξύ άλλων οτι  "η  χρήση του χώρου πιστεύουμε ότι πρέπει κυρίως να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πυκνοκατοικημένης περιοχής που στερείται ελεύθερων χώρων, πρασίνου,  χώρων στάθμευσης   και  κοινωνικών υποδομών, όπως  βρεφονηπιακούς σταθμούς.  Σε κάθε περίπτωση πάντως προτείνουμε ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου να καλυφθεί με πράσινο και να λειτουργήσει σαν δημόσιος  χώρος  αναψυχής και ήπιας άθλησης των περιοίκων.  Τέλος δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο σχεδιασμός για την σωστή χρήση και εναπόθεση των υλικών κατεδάφισης ενός τόσο μεγάλου κτηρίου".

Επίσης από τη δημοτική παράταξη προτείνεται η "δημιουργία μικρού κέντρου πρωτοβάθμιας περίθαλψης εφ όσον μπορεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει σωστά στις παρούσες συνθήκες , τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο κτήριο της αιμοδοσίας , την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ και την δημιουργία στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασης ενός πάρκου χωρίς να αποκλείουμε άλλες χρήσεις που θα είναι εφικτό να δημιουργηθούν και να υποστηριχτούν".

Σε οτι αφορά το ζήτημα των κλειστών χώρων στάθμευσης ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε μεταξύ άλλων οτι πρέπει "να προηγηθεί η επικαιροποίηση  και η επέκταση της κυκλοφοριακής μελέτης  στο σύνολο του νέου Δήμου Χανίων, πριν οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός για την δημιουργία τους.

 Για το παρκινγκ  της οδού Περίδου, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της  καθ ύψος  επέκτασής του,  λόγω κυρίως της ήδη πολύ  επιβαρυμένης κυκλοφοριακά  περιοχής που βρίσκεται ".

Τέλος σε οτι αφορά το ενδεχόμενο της   δημιουργίας υπόγειου γκαράζ στο Χώρο του Εθνικού Σταδίου θεωρείται χρήσιμο από το "Δήμο Ενεργών Πολιτών" προκειμένου όπως επισημαίνεται "για να  αποσυμφορηθεί  η στάθμευση και η κυκλοφορία  στον χώρο της παλιάς πόλης και του κέντρου ευρύτερα. Πρέπει να  ολοκληρωθούν άμεσα οι τομές από την αρχαιολογική υπηρεσία και εάν δεν προκύψει  πρόβλημα, να συμπεριληφθεί στην κυκλοφοριακή  μελέτη  η οποία θα πρέπει να πιστοποιήσει την αναγκαιότητά του και να  προτείνει το μέγεθός του.  Θα πρέπει επίσης να σχεδιαστεί προσεκτικά ο χώρος του σταδίου, ώστε να αποτελέσει το ένα  μέρος  εκ των τριών στο ενοποιημένο  πάρκο που προτείνουμε να δημιουργηθεί ,  με αύξηση του πρασίνου και ταυτόχρονη  πρόβλεψη εγκαταστάσεων κυρίως  για μαζικό αθλητισμό και αναψυχή".

 

Flashnews.gr/Α. Γερακάκης