Ένας βαθύπλουτος κινέζος επιχειρηματίας που κάποτε προσπάθησε να αγοράσει την περίφημη εφημερίδα New York Times προσέφερε ένα δωρεάν γεύμα \”γκουρμέ\” με φιλέτα τόνου και φιλέ μινιόν σε αρκετές εκατοντάδες άστεγους νεοϋορκέζους σε ένα γνωστό εστιατόριο στο Σέντραλ Παρκ την Τετάρτη. 
Ο Τσεν Γκουανμπιάο που έκανε την περιουσία του ασχολούμενος με επιχειρήσεις ανακύκλωσης, έστειλε διαφημιστικό υλικό σε εφημερίδες την περασμένη εβδομάδα καλώντας τους «φτωχούς και άπορους αμερικανούς» σε μεσημεριανό γεύμα στο πάρκο. 
Αρκετές εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για το μεσημεριανό γεύμα και ο Τσεν τους διασκέδασε με το τραγούδι «We Are the World», τον ύμνο της φιλανθρωπίας του 1985. Στην εκδήλωση ο κινέζος βαθύπλουτος επιχειρηματίας παρουσιάστηκε με ένα πιστοποιητικό το οποίο βεβαιώνει ότι είναι ο «μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στον κόσμο». 
Ο ίδιος ανακοίνωσε μέσα σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ότι θα προσφέρει 300 δολάρια σε κάθε ένα από τους φιλοξενούμενούς του. «Αν έχετε ένα ποτάμι (πλούτου) καλύτερα να ξέρετε πώς να το μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους,» είπε ο Τσεν. «Είμαστε μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια στον κόσμο» συμπλήρωσε. 
Όσοι μετείχαν στο γεύμα κάθονταν γύρω από δεκάδες στρογγυλά τραπέζια καλυμμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και ακριβά μαχαιροπήρουνα στην αίθουσα δεξιώσεων του Loeb Boathouse, όπου γυρίστηκαν οι ταινίες όπως το \”Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι\” και τηλεοπτικές σειρές όπως το \”Sex and the City\”. 
Ο 46χρονος κινέζος είχε προσπαθήσει πριν από καιρό να αγοράσει την εφημερίδα New York Times, αλλά η οικογένεια η οποία έχει στην κατοχή της την εφημερίδα για πολλές γενιές, δήλωσε ότι δεν είναι προς πώληση.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook