Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Εξωτερικών, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη ζητάει την επαναλειτουργία του Επίτιμου Προξενείου της Νυρεμβέργης. Η κυρία Κουρουπάκη σημειώνει στην ερώτησή της ότι η παύση λειτουργίας του Προξενείου έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό στην περιοχή της Άνω Βαυαρίας, δεδομένου ότι εκεί διαμένουν περίπου 22.000 Έλληνες που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Μόναχο για οποιαδήποτε συναλλαγή με το ελληνικό κράτος με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται αναίτια τόσο οικονομικά, όσο και από άποψη χρόνου.

Στην ερώτησή της τονίζει ότι «το ελάχιστο που απαιτούνε οι Ομογενείς μας από την Ελληνική Πολιτεία είναι να διευκολύνουμε την επικοινωνία τους με την Ελλάδα. Αντί να καλλιεργούμε νέους δίαυλους επικοινωνίας με τους Απόδημους Έλληνες, ρίχνουμε τις ήδη υπάρχουσες γέφυρες με την γενέτειρά τους» ενώ για τη σημασία του Προξενείου για τους Ομογενείς υπογραμμίζει ότι «το έργο του Επίτιμου Προξενείου δεν περιορίζεται μόνο στην διοικητική εργασία αλλά εκτελεί καθήκοντα κοινωνικής πρόνοιας και είναι σημείο αναφοράς των εκεί διαβιούντων Ελλήνων».

Επιπλέον, σημειώνει ότι το Επίτιμο Προξενείο δεν επιβαρύνει οικονομικά το ελληνικό κράτος, αντίθετα η Ελλάδα έχει έσοδα, αφού λαμβάνει το 40% των εισπράξεών του.

Ερωτώντας τον κ. Υπουργό εάν είναι στις προθέσεις του η επαναλειτουργία του Επίτιμου Ελληνικού Προξενείου της Νυρεμβέργης υπενθυμίζει ότι κατά καιρούς κυβερνητικά στελέχη που επισκέφθηκαν την Νυρεμβέργη έχουν διαβεβαιώσει του Ομογενείς ότι το Προξενείο θα επαναλειτουργήσει.

Στην ίδια ερώτηση η Βουλευτής Χανίων δηλώνει ότι « ως ομογενής και η ίδια θα ήθελα να ενώσω τη φωνή μου με αυτή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) της Γερμανίας που απευθύνει έκκληση αναβολής της κατάργησης των προξενείων σε Ανόβερο, Κολωνία και Λειψία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook