Εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, διενεργείται μετά την αποκάλυψη ότι το τελευταίο εξάμηνο στο Νοσοκομείο χειρίστηκαν 25 περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων. Η έρευνα διενεργείται αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνεται η δίωξη και τιμωρία των ιδιοκτητών καταστημάτων οινοπνευματωδών ποτών.

Για την εισαγγελική έρευνα ενημερώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερωτήσεων πολλών βουλευτών για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ. Ερωτήσεις είχαν υποβάλει στην κυβέρνηση οι βουλευτές Ευαγγελία Κουρουπάκη (ΠΑΣΟΚ), Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός (ανεξάρτητοι), Άδωνις Γεωργιάδης, Αθανάσιος Πλεύρης και η Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη (ΛΑΟΣ).

Όπως ενημερώνει, επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά το προηγούμενο έτος οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες έκαναν συνολικά 157.806 ελέγχους σε όλη τη χώρα στα κέντρα διασκέδασης και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την είσοδο, παραμονή και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους. Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 638 περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας.

Ο κ. Παπουτσής διαβεβαιώνει τους βουλευτές ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας για εντατικούς ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης και για την τήρησης της υποχρέωσης τοποθέτησης επιγραφών σε εμφανή σημεία, σχετικά με την απαγόρευση εισόδου ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης και τη μη κατανάλωση ποτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικά για την Περιφέρεια της Κρήτης, έχουν δοθεί οδηγίες για την άμεση τροποποίηση των ειδικών σχεδίων προστασίας των ανηλίκων, τη σύσταση και στελέχωση ομάδων ανηλίκων σε κάθε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, για εξειδικευμένες δράσεις και συνεχείς ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης και λοιπά καταστήματα για είσοδο, παραμονή, προσφορά οινοπνευματωδών ποτών.

Οι ερωτήσεις είχαν κατατεθεί στη Βουλή μετά το θάνατο μιας δεκαπεντάχρονης κοπέλας από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook