Το πόσο έχουν μπει στη ζωή μας τα social media και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν σ\’ αυτήν είναι ήδη γνωστό και αδιαμφισβήτητο.

Αυτό όμως δεν παύει να μας σοκάρει όταν κάποιος μας το υπενθυμίζει και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο: Αυτό έκανε και ένας σκηνοθέτης, ο Shaun Higton, με μια ταινία μικρού μήκους που μάλιστα έφτασε ως το Φεστιβάλ Καννών.



 


 Η ταινία αυτή είναι πραγματικά μια γροθιά στο στομάχι προς όλους. Όχι μόνο στους χρήστες των social media που έχουν φτιάξει μια εναλλακτική, εικονική πραγματικότητα κρύβοντας τη θλιβερή καθημερινότητα τους πίσω από έναν υπολογιστή ή ένα smartphone, αλλά και στους συγγενείς ή φίλους αυτών. Τους πραγματικούς όμως, όχι τους «faux», τους διαδικτυακούς.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας θα μπορούσε να είναι ο γιος, ο αδερφός, ο κολλητός οποιουδήποτε από μας. Ένας απλός άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο οποίος έχει ξεχάσει πώς είναι να ζεις και έχει αφιερωθεί στο να συγκεντρώνει όσα περισσότερα Like μπορεί με τα ψέματα. Για το πού βρίσκεται, για το τι κάνει, με ποιον είναι, πώς νιώθει, όλα ένα ψέμα.

Την ώρα που ο πρωταγωνιστής ζει δύο παράλληλες ζωές και η μια, η εικονική, πάει από το καλό στο καλύτερο, η άλλη, η πραγματική καταρρέει. Η σύντροφός του τον κερατώνει και τον παρατά για κάποιον όχι και τόσο ελκυστικό, αλλά «ζωντανό», ενώ και το αφεντικό του τον απολύει.

Αυτός όμως συνεχίζει: Δηλώνει «επιτέλους ελεύθερος», ενώ η θλίψη τον έχει κυριεύσει. «Παραιτήθηκα από την αδιέξοδη δουλειά μου», γράφει, τη στιγμή που η απόγνωση τον πλημμυρίζει.

Ώσπου η φωτογραφία της πρώην του με το νέο της σύντροφο, τον προσγειώνει απότομα και η παραδοχή μιας ζωής που «ζέχνει» είναι το μόνο αδιέξοδο από το διαδικτυακό τέλμα…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook