Ο Δήμος Χανίων, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και με αφορμή τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2011», διοργανώνει - σε συνεργασία με περιβαλλοντικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες, Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών παράκτιων περιοχών, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011.

Πιο συγκεκριμένα:
• Την Πέμπτη 26/5/2011 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Νέας Χώρας. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται πολίτες, μαθητές των σχολείων της πόλης των Χανίων, μέλη κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων να στηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία και να συνδράμουν την προσπάθεια καθαρισμού της ακτής της Νέας Χώρας, απομακρύνοντας άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια.

• Την Παρασκευή 27/5/2011 και ώρα 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας των Αγίων Αποστόλων. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται πολίτες, μαθητές των σχολείων της δημοτικής ενότητας Ν. Κυδωνίας, μέλη κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων να στηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία και να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού των ακτών, ευπρεπίζοντας το χώρο και απομακρύνοντας άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια.

Σε όσους συμμετάσχουν στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου θα διανεμηθεί έντυπο περιβαλλοντικό υλικό.

Χορηγός και υποστηρικτής των παραπάνω περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Χανίων είναι τα Σ/Μ ΙΝΚΑ.

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων καλεί τους πολίτες και τους φορείς «να συμμετάσχουν στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου» προσθέτοντας πως «οι εθελοντικοί καθαρισμοί των ακτών στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούνται στο περιβάλλον από τα απορρίμματα, καθώς και στη συνειδητοποίηση του πλούτου των ακτών, της θάλασσας και των φυσικών περιοχών του Δήμου μας».

Για τις παραπάνω εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, θα προβεί σε δήλωση, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011, και ώρα 11.00, στο Δημαρχείο Χανίων.