Όλα τα μέσα επιστρατεύει ο Γιούργκεν Κλίνσμαν προκειμένου να πετύχει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Τελευταίο η «αύρα» των εκατομμυρίων οπαδών που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την τηλέορασή τους μιας και όπως έχει αποδειχθεί στη φετινή διοργάνωση, οι αγώνες των ΗΠΑ προσελκύουν εκατομμύρια τηλεθεατές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Για το λόγο αυτό έφτασε στο σημείο να συντάξει επιστολή με την οποία ζητά ειδική άδεια για όλους τους Αμερικανούς που εργάζονται προκειμένου να παρακολουθήσουν τον κρίσιμο αγώνα με τη Γερμανία.

Η επιστολή, μάλιστα, δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στο twitter.

Σε αυτήν ο Γερμανός προπονητής ζητά από τους εργοδότες την κατανόησή τους «γιατί η απουσία αυτή μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα» διαβεβαιώνοντας τους παράλληλα «ότι είναι για ένα πολύ σημαντικό σκοπό». Δεν διστάζει, δε, να τους ζητήσει να δώσουν το καλό παράδειγμα και να πάρουν και οι ίδιο ρεπό για σήμερα.


Οι ΗΠΑ χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να προκριθούν στην επόμενη φάση και τις τελευταίες ώρες πολλαπλασιάζονται οι ψίθυροι που θέλουν τον Κλίνσμαν να έχει έρθει σε κάποιου είδους συμφωνία με τον πρώην υφιστάμενό του στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας και νυν ομοσπονδιακό τεχνικό Γιόαχιμ Λεβ προκειμένου ο αγώνας των ομάδων τους να έρθει ισόπαλος και έτσι να πετάξουν εκτός διοργάνωσης από κοινού την Πορτογαλία.