Την απόφαση να μη συμμετέχουν σε σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» πήρε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί στις 9
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές της Αγίου Κωνσταντίνου σε εκδήλωση που έχει ως στόχο τον συντονισμό της δράσης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 
Η πρόσκληση, καθώς και η απόρριψή της, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πρόσκληση που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να συνασπιστούν. Η εκδήλωση θα έχει, μεν, συγκεκριμένο θέμα, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή την περασμένη Κυριακή.
Υπό αυτό το πρίσμα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται ότι προτιμούν για μια ακόμη φορά το «παρών», ως προς το ζήτημα της άμεσης έναρξης διαλόγου με άλλα κόμματα – τουλάχιστον μέχρι το συνέδριό τους. Πάντως, επί της ουσίας, η Δημοκρατική Αριστερά, τόσο με τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της, όσο και με το περιεχόμενο της απάντησης προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά της Ελιάς, όπως αυτές εκφράζονται από επίσημα χείλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ έλειπαν οι δύο βουλευτές της Μεταρρυθμιστικής Τάσης Σπύρος Λυκούδης -βρίσκεται στον Βόλο- και Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος μετά τις ευρωεκλογές έχει επιλέξει να μη συμμετέχει στις συνεδριάσεις των κομματικών Οργάνων. Απούσα ήταν και η Μαρία Γιαννακάκη, η οποία όμως βρίσκεται στο εξωτερικό.
Η επιστολή του γραμματέα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 
Η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία.
Σε σχέση με τις θέσεις μας για την ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι:
Η ΔΗΜΑΡ εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση ήταν αντίθετη.
Ειδικότερα για το θέμα των δικτύων της ιδιωτικοποίησης – πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ καταψήφισε την ρύθμιση καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για να δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Κ.Ο εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Ο Γραμματέας Κ. Ο.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook