Δεκάδες υδρόμετρα άρδευσης από τις βάνες του ΟΑΔΥΚ έκλεψαν άγνωστοι δράστες τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή από τις Μουρνιές και τα Περιβόλια μέχρι το Βαρύπετρο.

Μάλιστα πολλά θύματα απευθύνθηκαν στον ΟΑΔΥΚ ο οποίος τους είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτές οι κλοπές και δεν μπορεί να γίνει τίποτε εκτός από το να αγοράσουν νέα υδρόμετρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δράστες αποσκοπούν πρωτίστως στον χαλκό που υπάρχει στο υδρόμετρα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν είχαν πάρει ολόκληρο το υδρόμετρο αλλά στην κυριολεξία το είχαν διαλύσει επιλέγοντας συγκεκριμένα χάλκινα εξαρτήματα.

Να σημειωθεί πως στις διάφορες «μάντρες» οι δράστες μπορούν να πωλούν τον χαλκό προς 4-5 ευρώ το κιλό. Εάν σε κάθε υδρόμετρο υπάρχουν 1-2 κιλά χαλκός τότε το κέρδος των κλεφτών ανέρχεται μέχρι και σε 10 ευρώ για κάθε υδρόμετρο.

Όμως την ίδια ώρα το κόστος ενός νέου υδρόμετρου φτάνει μέχρι και στα 100 ευρώ, οπότε η ζημιά των ιδιοκτητών, που θέλουν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους είναι πολύ μεγάλη.

Μάλιστα κάτοικοι που έπεσαν θύματα των κλεφτών, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ακόμη και να καταβάλλουν το κόστος για τα νέα υδρόμετρα, κάτι που είναι αναγκασμένοι για να μπορέσουν να αρδεύσουν, κανείς δεν τους εξασφαλίζει πως κάποια στιγμή δεν θα πέσουν και πάλι θύματα των ασυνείδητων κλεφτών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου χρόνια και πάλι είχαν συμβεί μαζικές κλοπές υδρομέτρων, όχι μόνο από τα Χανιά, αλλά και από άλλες περιοχές της Κρήτης.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook