Ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος που έμοιαζε με θύελλα πέρασε από το χωριό Lazarevac, κοντά στο Βελιγράδι, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται σε  πολλές πόλεις της Σερβίας, παρότι βρισκόμαστε κοντά στον ερχομό του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού.

Πολύ ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν την πόλη Šopići πέταξαν στέγες από σπίτια, δημιούργησαν σοβαρές ζημιές σε μια εκκλησία και ανέτρεψαν ακόμα και ένα βυτιοφόρο, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της χώρας, RTS.

Δυνατές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι έπληξαν τις πόλεις Topola και Aranđelovac στην κεντρική Σερβία, ενώ στα δυτικά της χώρας στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται οι πόλεις Šabac, Bogatić και Koceljeva, ταυτόχρονα αρκετοί δήμοι του Βελιγραδίου έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της καταστροφής των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος.

 

Στη νοτιοδυτική Σερβία, στην πόλη Priboj, οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με τις ισχυρές βροχοπτώσεις, έγιναν η αιτία για  να δημιουργηθούν πλημμύρες στην περιοχή.

Σε μερικές από τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της χώρας οι αγρότες έχουν αναφέρει καταστροφές στη σοδειά τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook