Σε ότι αφορά το δημοσιονομικό κενό που προκύπτει, καθώς η αντίστοιχη πίστωση δεν έχει προβλεφθεί, ενώ μα βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υπάρχει όριο δαπανών, ο κ. Σταικούρας δήλωσε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει διάφορους τρόπους για την κάλυψη της δημοσιονομικής «τρύπας».
Η δέσμευση Σταικούρα ήρε το «βέτο» που είχαν θέσει 5 βουλευτές της Ν.Δ. που απειλούσαν πως θα καταψηφίσουν την τροπολογία για τη μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών αν δεν επεκταθεί και στους ενστόλους.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε πως παρ’ ότι η απόφαση του ΣτΕ για τους δικαστικούς είχε ληφθεί πέρυσι, η ρύθμιση έρχεται ένα χρόνο μετά, καθώς, όπως εξήγησε, χρειάστηκε η δαπάνη να καλυφθεί και ψηφίστηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015 – 2018, με αποτέλεσμα σήμερα να μην προκύπτει δημοσιονομικό κενό από την μισθολογική αποκατάσταση τους. Η δήλωση αυτή του κ. Σταικούρα, όπως εκτιμούσαν κάποιοι βουλευτές, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τους ένστολους να χρειαστεί ένα διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τον ένα χρόνο, ώστε να καταβληθούν και σε αυτούς οι μισθολογικές αναπροσαρμογές.
Νωρίτερα οι 5 γαλάζιοι βουλευτές ζητούσαν από το βήμα της Βουλής τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, επιμένοντας πως αλλιώς δεν δίνουν την ψήφο τους.
Πάντως για την επίμαχη τροπολογία δε φαίνεται να υπάρχει η διάθεση από κανένα κόμμα να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία και να «στριμώξει» την Κυβέρνηση.
Οι «αντάρτες» βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής και Δημήτρης Κυριαζίδης δέχτηκαν κομματικό «μασάζ» τα τελευταία 24ωρα ώστε να κάνουν πίσω σε σχέση με την πρόταση τους, ωστόσο και στις ομιλίες τους σήμερα, δήλωσαν αμετακίνητοι…
«Είναι πολιτικά λάθος να εκπέμπεται το μήνυμα στην κοινωνία ότι η αποκατάσταση των αδικιών ξεκινά από ψηλά και όχι από χαμηλά. Κύριε υπουργέ περιμένουμε τη δική σας θέση για να ξεκαθαρίσει ένα θέμα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά» δήλωσε ο Δάνης Τζαμτζής. Ενώ ο Ηλίας Βλαχογιάννης αφού και αυτός ξεκαθάρισε ότι κανείς από τους υπογράφοντες δεν είναι αντίθετος με το να δοθούν οι αυξήσεις στους δικαστικούς, επέμεινε στην ταυτόχρονη εφαρμογή και για τους ενστόλους, ζητώντας από το οικονομικό επιτελείο να φέρει εδώ και τώρα ακόμη και νομοθετική ρύθμιση.
Στο ίδιος μήκος και οι υπόλοιποι υπογράφοντες την τροπολογία, βουλευτές.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook