Το Υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό, κ.Βορίδη.

Στη συνάντηση αυτή ο βουλευτής ανέλυσε την κρισιμότητα της κατάστασης και μετέφερε την αγωνία όλης της κοινωνίας της Κρήτης για την χαρακτηριστική καθυστέρηση στελέχωσης του νοσοκομείου Σητείας με καρδιολόγο, αλλά και της ενίσχυσης αυτού με δύο χειρουργούς και δύο ακτινολόγους.

Να σημειωθεί εδώ, ότι το Νοσοκομείο εξυπηρετεί 24.000 κατοίκους (συμπεριλαμβανομένων της Κάσου και της Καρπάθου), έχοντας ως περιοχή ευθύνης το 50 % ,του 2ου μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδος και η απουσία καρδιολόγου συνεπάγεται αφενός την αδυναμία τέλεσης χειρουργείων, μιας και ο καρδιολόγος αποτελεί κεντρική ειδικότητα για όλες τις σχετικές επεμβάσεις, αφετέρου την ελλιπέστατη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Μετά την ενημέρωση από πλευράς του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ , ο κ.Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιλυφθεί προσωπικώς του θέματος και με άμεσες παρεμβάσεις θα καλύψει το κενό αυτό, καθώς και εκείνο σχετικά με τα ασθενοφόρα της μονάδος που δεν επαρκούν για την κάλυψη του μεγάλου σε έκταση δήμου της Σητείας.