Στο πύρινο μέτωπο της Κορίνθου ρίχνει το βάρος η Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά πέρασε από οικισμό προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και μικρότερες σε άλλα τρία.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Γαλατάκι Κορινθίας.

Η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις, λόγω των ανέμων, και βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής, απειλώντας κατοικίες.

Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ υπάρχουν υδροφόρες των δήμων της περιοχής κι εθελοντές πολίτες.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Αργά το απόγευμα οι δυνάμεις αυτές ενισχύθηκαν με επιπλέον 18 οχήματα, καθώς τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα θα αποσυρθούν με τη δύση του ήλιου.

Επειδή η φωτιά είναι επικίνδυνη και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα, η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιόκαμπος, στο δήμο Αγιάς στη Λάρισα, είναι υπό μερικό έλεγχο.

Η παρουσία ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες ενισχύθηκαν με τέσσερα αεροπλάνα, 15 πυροσβεστικά οχήματα και 3 πεζοπόρες ομάδες καθώς και τρία εκσκαπτικά μηχανήματα τα οποία επιδόθηκαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, απέτρεψε τον ορατό κίνδυνο να απειληθούν σοβαρά εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.

Το μέτωπο που πήρε διαστάσεις από το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα εξακολουθεί να μαίνεται, καίγοντας πεύκα και ξερόχορτα, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook