Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, αύριο και την Πέμπτη, οι περίπου 500 εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση, ώστε ν’ ανάψει το πράσινο φως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων, στις 26 Μαΐου.

Οι στάσεις εργασίας, που πραγματοποιούνται μεταξύ 11 το πρωί και 3 μετά το μεσημέρι, αποτελούν μία μόνο μορφή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψηφίσματα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ελευθέριου Βενιζέλου και στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, στο διοικητήριο.

«Επί δέκα ολόκληρους μήνες, έχουμε στα χέρια μας προγράμματα συνολικού ύψους 48 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή 309 φορτηγών για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις -τα 38 εκατ.- και για ανακατασκευές οχημάτων του ελληνικού στρατού -τα υπόλοιπα 10 εκατ.- τα οποία δεν μπορούμε να εκτελέσουμε λόγω έλλειψης ρευστότητας», καταγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Παναγιώτης Ευλογημένος.

zougla.gr