Μεθυσμένους ταξιδιώτες, σε έξαλλη κατάσταση, μετέφερε η εταιρεία Ryanair σε μία πτήση της από το Δουβλίνο στο Λονδίνο. 
Ήπιαν όσο περισσότερο μπορούσαν και μετέτρεψαν την πτήση σε… λούνα παρκ. 
Μάλιστα, η κατάσταση ξέφυγε τόσο, που τραυματίστηκε ένας επιβάτης.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια McDonagh επιβιβάστηκε σε πτήση από το Δουβλίνο με προορισμό το Λονδίνο. Όμως, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ήθελαν τη συντροφιά μιας… μπυρίτσας. Η μία μπύρα έφερε την άλλη, με αποτέλεσμα να καταναλώσουν ένα σωρό κουτιά μάρκας Guinness και να προκαλέσουν «χάος».

Ο 28χρονος Michael McDonagh, πατέρας δύο παιδιών, και η οικογένειά του είχαν κατά την επιβίβασή τους τις δικές τους μπύρες, όμως σύντομα τα κουτιά κατασχέθηκαν από τις αεροσυνοδούς. Ο ίδιος και δέκα συγγενείς του έκαναν… τρελό κέφι στο σαλόνι της αναχώρησης, προκαλώντας δεκάδες προβλήματα στο προσωπικό και τους άλλους επιβάτες. 

\"\"

Ένα μέλος της οικογένειας επιτέθηκε σε έναν επιβάτη της πτήσης, ενώ ένας άλλος πήγαινε στην τουαλέτα, αλλά δεν έφτασε ποτέ… αφού τελικά ούρησε στο πάτωμα του αεροσκάφους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών!

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Stansted και αστυνομικοί είχαν κληθεί με σκοπό να τους συλλάβουν. Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι είχαν αλλάξει θέσεις και τα ρούχα τους με σκοπό να μπερδέψουν τους αστυνομικούς και να διαφύγουν της σύλληψής τους.

Η υπόθεση στα δικαστήρια


Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση είπε στο δικαστήριο την Πέμπτη: «Το περιστατικό συνέβη στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Ο κατηγορούμενος και άλλα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν σε μια πτήση της Ryanair στο Λονδίνο (Stansted). Παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα που οφείλονταν σε θορυβώδη συμπεριφορά. Τα μέλη της οικογένειας αρνήθηκαν να μείνουν καθιστά κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ τραγουδούσαν, πίνοντας κουτιά Guinness και προκαλώντας τον εκνευρισμό των υπόλοιπων επιβατών. Σε κάποια φάση, η οικογένεια προκάλεσε τέτοια αναστάτωση που ο πιλότος διέταξε το υπόλοιπο των επιβατών να δέσουν τις ζώνες ασφαλείας τους. Ο Michael McDonagh, είχε σταθεί στη μέση του αεροσκάφους και όρμησε με σκοπό να χτυπήσει μια γυναίκα επιβάτη».

Στην υπεράσπισή της η οικογένεια υποστήριξε: «Την ημέρα του συμβάντος η οικογένεια είχε ταξιδέψει στο Δουβλίνο για να παραστεί στην κηδεία ενός πολύ μικρού παιδιού, ενός συγγενικού μέλους της οικογένειας. Προκάλεσαν φασαρία, αλλά όχι χαμό. Παρόλο που ήπιαν, θυμούνται πολύ καλά τι συνέβη και αποδέχονται μετανιωμένοι ότι χάρη σε ενέργειές τους τραυμάτισαν μία επιβάτη».

Ο 28χρονος Michael McDonagh, που επιτέθηκε στην επιβάτη, καταδικάστηκε σε 12 μήνες επιτήρησης, έξι μήνες αποτοξίνωσης από το αλκοόλ, ενώ θα καταβάλει αποζημίωση 100 λιρών και 60 λίρες στο θύμα. Στον ξάδερφό του, 44χρονο Patrick McDonagh, επιβλήθηκε πρόστιμο 178 λιρών για ούρηση στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook