Τελευταία ενημέρωση: 10:28

Ακαρπές παραμένουν οι έρευνες των ομάδων αναζήτησης και διάσωσης απο την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Ερυθρό Σταυρό και εθελοντών, για τον 73χρονο Βρετανό Robert Arthur Jones, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε στις αρχές των Χανίων στις 24 Ιουνίου, αλλά ουσιαστικά η τύχη του αγνοείται απο τις 19 Ιουνίου, όταν έφυγε απο τουριστικό κατάλυμα του Γερανίου, στο οποίο διέμενε μόνος του.

Ουσιαστικά ο 73χρονος έφτασε στα Χανιά στις 17 Ιουνίου και έφυγε απο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στις 19 Ιουνίου χωρίς να δώσει περαιτέρω σημεία ζωής, ενώ στους συγγενείς του στην Αγγλία είχε στείλει μια κάρτα στην οποία ανέφερε πως σχεδίαζε μια πεζοπορία.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, ο υπέυθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων κ.Τάσος Κουρουπάκης, οι έρευνες για σήμερα - υπο την εποπτεία του Αστ/κου Δ/ντή Χανίων κ.Γεωργακάκη - κατευθύνθηκαν στο ορειβατικό μονοπάτι που διασχίζει τους ορεινούς όγκους, απο την Κίσαμο, προς Παλαιόχωρα - Σούγια - Σφακιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για πεζοπορία και στην περιοχή του Ψηλορείτη.

Αύριο Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Κουρουπάκη, οι ομάδες διάσωσης θα "χτενίσουν" την περιοχή που εκτείνεται από Ελαφονήσι προς Σέλινο.

Μεγάλη συμβολή στις έρευνες που σταμάτησαν μόνο όταν έπεσε το σκοτάδι και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας, διαδραμάτισε ομάδα Σαμαρειτών με 4 περίπολα και επικεφαλής των κ. Κατσικογιάννη καθώς και η ομάδα διάσωσης της Λέσχης 4Χ4 με επικεφαλής τον κ Α. Κουτσογιαννάκη, που "άλωσαν" όλες τις δύσβατες περιοχές, στην προσπάθειά τους να καλύψουν και τα πιο απιθανα σημεία στα οποία μπορεί να βρίσκεται ο 73χρονος.

Ο ηλικιωμένος τουρίστας, κανονικά επρόκειτο να επιστρέψει σπίτι του την Τρίτη 24 Ιουνίου κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα οι συγγενείς του να δηλώσουν την εξαφάνισή του.

Σε περίπτωση που κάποιος τον εντοπίσει η γνωρίζει κάτι γι” αυτόν καλείται να επικοινωνήσει με το 100 ή στα τηλέφωνα 2821031111 και 2821032200.


Δείτε την έκκληση του γιού του εδώ »