Στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας 2014 ,το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 ως 25 Οκτωβρίου, η Συντονιστική Επιτροπή του Φεστιβάλ, ξεκινά τις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Οργανώνει σεμινάριο με θέμα: «ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ» που προσφέρει η σκηνοθέτις κ. Έρση Βασιλικιώτη.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει ασκήσεις Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής, με εφαρμογή σε συγκεκριμένο θεατρικό έργο και με την προοπτική να εξελιχθεί σε παράσταση, εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

Οι συναντήσεις για το σεμινάριο θα είναι 3ωρες, 3 φορές την εβδομάδα.

Ο ακριβής χρόνος, η διάρκεια και ο χώρος διεξαγωγής του, θα καθοριστούν στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει στις 4 Ιουλίου στις 8,00 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν, πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ στις παρακάτω διευθύνσεις:

[email protected] Γεωργαλάκης Εμμανουήλ τηλ: 6937274447
[email protected] Δασκαλάκη Καλλιόπη τηλ: 6972995555
[email protected] Tσαντηράκη Σοφία τηλ. 6932245205

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Έρση Βασιλικιώτη σκηνοθέτης

\"\"

Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα – Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Θεάτρου Κωστή Μιχαηλίδη, Μεταφραστικό τμήμα Γαλλικού Ινστιτούτου. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του θιάσου «Μάσκες» και του «Θεάτρου των καιρών».

Έχει συνεργαστεί με πολλά δημοτικά περιφερειακά θέατρα, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. Έχει επίσης πολλές συνεργασίες στην κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο, σε παραγωγές θεατρικών έργων και εκπομπών λόγου.

Μεταφράσεις της έχουν παιχτεί σε πολλά θέατρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Διετέλεσε αναπληρώτρια καθηγήτρια Υποκριτικής – Σκηνοθεσίας στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Εταιρείας Σκηνοθετών και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Έχει σκηνοθετήσει με τον θίασο «Μάσκες» έργα των: Δημητρίου Βυζάντιου, Μολιέρου, Σλαβομίρ Μρόζεκ, Κώστα Μουρσελά, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Γιώργου Σκούρτη, Μήτσου Ευθυμιάδη, Μπάμπη Τσικληρόπουλου, Γιώργη Χριστοφιλάκη. Για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έργα των Ιάκωβου Καμπανέλη, Μ. Χουρμούζη, Ναζίμ Χικμέτ, Ηλία Καπετανάκη Αριστοφάνη (αρχαίο θέατρο Επιδαύρου). Σε δημοτικά περιφερειακά θέατρα, έργα των Γκολντόνι, Τ. Ουίλιαμς, Ου. Σαρόγιαν, Μολιέρου, Κώστα Μουρσελά, Δημήτρη Ψαθά, Λόρκα, Λούλας Αναγνωστάκη, Λ. Πιραντέλο, Δ.Κεχαϊδη-Ε.Χαβιαρά. Στην «πειραματική σκηνή της τέχνης» στη Θεσσαλονίκη, έργα των Α. Γκέρνυ, Τ. Ρουζέβιτς, Ν. Μπακόλα, Δ.Κεχαϊδη-Ε.Χαβιαρά, Ξ. Καλογεροπούλου-Θ. Μοσχόπουλου, Κόννορ Μακφέρσον, Σέρτζι Μπελμπέλ, Ματέι Βισνιέκ, Σάκη Σερέφα. Με τον θεατρικό οργανισμό «Αλεξάνδρεια», στο θέατρο Πολιτεία, Ματέι Βισνιέκ.

Με το «Θέατρο των Καιρών» που ιδρύθηκε το 1991, έχει παρουσιάσει έργα των Τ. Ρουζέβιτς, Ρ.Β. Φασμπίντερ, Μισέλ Βιναβέρ, Μπ. Στράους, Χ. Μύλλερ, Γκολντόνι και στιγμιότυπα των: Βέργου, Βογιατζόγλου, Κεχαίδη, Κοροβέση, Μουρσελά, Παπαχρήστου, Σκούρτη, Χρυσούλη, Σ. Βαλούκου, Κ. Γκάτζιου, Π. Κοκκίδη, Π. Μέντη, Λ. Μερίκα, Π. Πασχαλίδη, Σ. Σκούρτη, Β. Σωτηροπούλου, Μ. Τσίτα, Λ. Χρηστίδη, Χ. Χριστοφή.

Μεταφράσεις της έχουν παιχτεί στο Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο, στο Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, στο Θέατρο Των Καιρών, στην Πειραματική Σκηνή Της Τέχνης, στο Θ.Ο.Κ. , στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Ρούμελης και από τον θίασο Μάσκες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook