Σχεδόν καθημερινές έχουν γίνει οι αεροδιακομιδές ασθενών απο τα Δωδεκάνησα σε Νοσοκομεία του Ηρακλείου και ειδικά νεογέννητων απο την Ρόδο.

Και σήμερα τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας ζήτησε το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Ηρακλείου μία 7χρονη και ένα μωρό μόλις 12 ωρών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τις μεταμεσονύκτιες ώρες αεροσκάφος C-130 μετέβη στην Κω για να παραλάβει επτάχρονο κορίτσι με επιληψία. Το αεροσκάφος επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας στις 03:50 απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο.

Λίγες ώρες αργότερα, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα μετέφερε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο κοριτσάκι μόλις 12 ωρών σε θερμοκοιτίδα που γεννήθηκε πρόωρα και παρουσίασε άπνοια.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 09:47 απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο.

Εαν στις αεροδιακομιδές απο το Νοσοκομείο της Ρόδου, προστεθούν και οι διακομιδές με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προς το Ηράκλειο απο τα Νοσοκομεία Χανίων ή Ρεθύμνου, τότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα: 

Αυτό σημαίνει επιτυχία της μεταρρύθμισης στην Υγεία; Ποιό είναι το κόστος όλων αυτών των διακομιδών, ακόμη και με οικονομικούς όρους και μόνο;