Νέα πολυετής έρευνα δείχνει ότι, τρεις ώρες παρακολούθησης τηλεοπτικού προγράμματος την ημέρα, διπλασιάζουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 13 χιλιάδες υγιείς νέους από την Ισπανία, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως,όσο περισσότερες ώρες αφιερώνει κανείς μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη,τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.
Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου που αξιολογήθηκαν από τους επιστήμονες αφορούσαν την καθιστική ζωή,τις ώρες που αφιερώνουμε μπροστά στον υπολογιστή και στην οδήγηση.
Από τις δραστηριότητες αυτές,δεν εντοπίστηκε άμεση συσχέτιση μεταξύ πρόωρου θανάτου και υπολογιστή ή οδήγησης,ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο και με την τηλεόραση. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρα στην Ισπανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι,τρεις ή περισσότερες ώρες καθημερινής παρακολούθησης διπλασιάζουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η καθιστική ζωή συνδέεται με πολυάριθμες παθήσεις,όπως η καρδιοπάθεια,η οσφυαλγία, ακόμα και ο καρκίνος. Ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά προτείνει τουλάχιστον 150 λεπτά ήπιας άσκησης ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα για την προστασία του οργανισμού.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook