Κανένα ίχνος του 73χρονου Βρετανού που εξαφανίστηκε στα Χανιά, δεν έχει εντοπισθεί μέχρι και αυτή την ώρα, παρά του ότι οι έρευνες συνεχίστηκαν χθες μέχρι που νύχτωσε και ξεκίνησαν και πάλι σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Σήμερα, θα ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή, η πεζοπορική διαδρομή (Ε4) που επιλέγουν πολλοί τουρίστες απο το Ελαφονήσι προς Παλαιόχωρα - Σούγια - Αγ. Ρουμέλη - Σφακιά.

Να σημειωθεί πως για λόγους ασφαλείας των συνεργείων έρευνας και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών,  απο το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε, οι έρευνες να διακοπούν κατα το μεσημέρι και να συνεχιστούν απο το απόγευμα, μέχρι και να νυχτώσει.

Στις έρευνες που διεξάγονται υπο την εποπτεία του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κ.Γεωργακάκη, συμμετέχουν ομάδες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των εθελοντ΄πων Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, της λέσχης αυτοκινήτων 4Χ4 Χανίων κ.α.

Για την εξαφάνιση του 73χρονου Robert Arthur Jones, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απο τα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ήδη έχει εκδοθεί και silver alert

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός έφτασε στα Χανιά στις 17 Ιουνίου και διέμενε σε κατάλυμα στο Γεράνι, ενώ η ημερομηνία αναχώρησής του ήταν στις 24 Ιουνίου.

Μόλις έφτασε έστειλε κάρτα στα παιδιά του στην Βρετανία, στην οποία έγραφε πως σκόπευε να κάνει πεζοπορία.

Στις 19 Ιουνίου, εξαφανίστηκε, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ανησυχία καθώς θεωρήθηκε πως θα είχε πάει εκδρομή. 

Όμως, όταν δεν επέστρεψε στην Βρετανία στις 24 Ιουνίου, τα παιδιά του ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις αρχές για την εξαφάνιση του 73χρονου.