Το πλαίσιο συντονισμού για την προώθηση της Κρητικής επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και των προέδρων από τα τέσσερα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Κρήτης.

Η σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, οργανώθηκε για την προετοιμασία της καθόδου των 40 και πλέον ξένων αντιπροσωπειών προκειμένου να διερευνηθούν οι επιχειρηματικές και επενδυτικές δυνατότητες του νησιού, ως επενδυτικός προορισμός.

«Όπως είναι γνωστό στις 15 Ιουνίου θα έρθουν στην Κρήτη πάνω από 40 ξένες αντιπροσωπείες που θα αποτελούνται από Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακόλουθους και σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια του νησιού και τις επιχειρήσεις θα υπάρξει μια προώθηση των προϊόντων που παράγει η Κρήτη, αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος σε αυτές τις χώρες. Σήμερα λοιπόν σε αυτή την σύσκεψη μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και τα τέσσερα Επιμελητήρια συντονίζουμε τις ενέργειες μας έτσι ώστε κατά την διάρκεια του επιχειρηματικού τετραημέρου με τις ξένες αποστολές να έχουμε όσον το δυνατόν θετικά αποτελέσματα για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων, και την οικονομία του τόπου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σημειώνεται για την προετοιμασία του επιχειρηματικού τετραημέρου βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) αλλά και τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη άμεσων επενδύσεων, «Invest in Greece».

Η επίσκεψη των ξένων διπλωματικών και επιχειρηματικών αποστολών στην Κρήτη διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Synergassia’  και έχει την υποστήριξη των ΟΠΕ και ΕΟΤ μετά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για συντονισμό των οργανισμών σε θέματα εξωστρέφειας.