Ήρθαν, ξαναήρθαν και θα ξανάρθουν! Ο λόγος για μεγαλοεπιχειρηματίες από την Κίνα που έχουν βάλει στο μάτι ακίνητα στην Κρήτη. Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού τους και χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος συναντήθηκαν το πρωί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Επίκεντρο των συζητήσεων προοπτικές συνεργασίας και επενδυτικά σχέδια που σε ...πρώτο χρόνο, έχουν στόχο ακίνητα στη μεγαλόνησο και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο όχι μόνο αγορές αλλά και κατασκευές...

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι Κινέζοι έχουν ήδη προχωρήσει σε επαφές και συζητήσεις με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβολαιογράφων προκειμένου να αποσαφηνιστούν "σκοτεινά σημεία" και απορίες προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι τιμές των ακινήτων σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι αυτό που τρομάζει τους Κινέζους, ούτε αυτές των οικοπέδων αφού τις θεωρούν ελκυστικές. Ο προβληματισμός των υποψήφιων επενδυτών έχει να κάνει με τη φορολογία ενοικίου.

Οι Κινέζοι ψάχνουν να αγοράσουν σε Αθήνα, Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο σε πρώτη φάση.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης

"Συνάντηση με επταμελή ομάδα Κινέζων Ιδιωτών Επενδυτών που ήρθαν χτες το βράδυ στην Κρήτη και διερευνούν το ενδεχόμενο επενδύσεων είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Οι Κινέζοι επενδυτές με τον συνεργάτη τους στην Ελλάδα, Γιώργο Παπαχρήστο, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη, ότι, σε συνέχεια των επαφών που είχαν στην Αθήνα, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο τους ενδιαφέρει να εξετάσουν στην Κρήτη το ενδεχόμενο να επενδύσουν στον Τουρισμό και στο Real Estate. Τους ενδιαφέρει πρωτίστως, όπως είπαν, η αγορά ξενοδοχείων και η θερινή κατοικία.
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε, ότι, η Περιφέρεια είναι πρόθυμη και ενισχύει κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία και δράση για την τοπική ανάπτυξη, την προώθηση των επενδύσεων, την εξωστρέφεια.
Η Περιφέρεια, πρόσθεσε, «ανοίγει δρόμους» με ενημέρωση, με δράσεις εξωστρέφειας και βοηθά τις συνεργασίες, την επιχειρηματικότητα αλλά δεν παρεμβαίνει στις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ιδιωτών. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σχέδιο που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους φορείς που είναι η διασύνδεση του Τουρισμού με τον Αγροτικό τομέα και τον Πολιτισμό."