Σε μια ανάλγητη και απαράδεκτη ενέργεια που έχει δεχθεί αναρίθμητες επικρίσεις προχώρησαν οι «υπεύθυνοι» του ζωολογικού κήπου της Βέρνης, στην Ελβετία, όταν αποφάσισαν την θανάτωση μιας μικρής αρκούδας, επιειδή ο πατέρας της ήταν επιθετικός μαζί της, ενώ η μητέρα της, την απέρριπτε.



\"\"


Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος για την θανάτωση του Marius, μιας αρσενικής καμηλοπάρδαλης στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης για λόγους γενετικής ανωμαλίας, ένα δεύτερο κρούσμα θανάτωσης ενός υγιέστατου αυτή τη φορά ζώου, στον ζωολογικό κήπο της Βέρνης, έρχεται να προστεθεί στην ανάλγητη συμπεριφορά των ζωολογικών κήπων στην Ευρώπη απέναντι στα ζώα που φιλοξενούν.

Η θανάτωση της μικρής αρκούδας που δεν είχε όνομα και την αποκαλούσαν Cub 4 έγινε με ευθανασία τον Απρίλιο και δημιουργήθηκε σάλος στην Ελβετία με την καθημερινή εφημερίδα «Berner Zeitung» να γράφει ότι ο ζωολογικός κήπος δέχθηκε σωρεία επικριτικών σχολίων μετά την θανάτωση του ζώου.





 

Απαντώντας στα σχόλια οι «υπεύθυνοι» του ζωολογικού κήπου ανέφεραν ότι ο Cub 4 δεχόταν επιθέσεις από τον πατέρα του Μίσα, ο οποίος είχε ήδη σκοτώσει ένα άλλο από τα αρκουδάκια του, ενώ η μητέρα του Μάσα, απλά αδιαφορούσε για το μικρό και είχε απορριπτική συμπεριφορά απέναντί του. Επίσης υποστήριξαν ότι πιστεύουν πως τα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν ότι η Φύση μπορεί να είναι «σκληρή» και γι\’ αυτό σκοπεύουν να ταριχεύσουν το άτυχο ζώο, την σορό του οποίου διατηρούν στην κατάψυξη.

Η Sara Wehrli, επικεφαλής  του Οργανισμού για την Προστασία της Άγριας Ζωής στην Ελβετία, δήλωσε ότι απορεί, πώς ο ζωολογικός κήπος δεν κράτησε το μικρό αρκουδάκι να το μεγαλώσει μακριά από τους γονείς του, ενώ οι υπέυθυνοι απαντούν ότι δεν «αναμειγνύονται» στις συμπεριφορές που έχουν τα ζώα μεταξύ τους!

Ο David Williams-Mitchell, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, δήλωσε στο CNN μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις θανατώσεις ζώων στους ζωολογικούς κήπους στης Δανίας και της Ελβετίας, ότι κάθε χρόνο θανατώνονται τουλάχιστον 3.000  με 5.000 ζώα, από τρωκτικά, μέχρι τεράστια θηλαστικά, στους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων διαχείρισης των πληθυσμών των ζώων αυτών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook