Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που τολμούν να πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους. Ο λόγος για τον νικητή του «Your Face Sounds Familiar» μίλησε στην εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ» για ψευτοκουτουριάρηδες καλλιτέχνες, μαϊντανούς του τραγουδιού και τόλμησε να αποκαλύψει τον λόγο που αν και θέλει δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός.

Ο υπερταλαντούχος Γιάννης Σαββιδάκης είπε τη μεγάλη αλήθεια για το διάστημα της αποχής του από το τραγούδι. «Το κακό με μένα είναι ότι δεν έγινα μαϊντανός και γι' αυτό και χάθηκα κιόλας. Γιατί, ξέρετε, οι μαϊντανοί επιβιώνουν. Εμένα μου αρέσει και ο μαϊντανός και το σέλινο και τα αντίδια, τα σπαρτά!», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χιούμορ ο Γιάννης.

Σε ερώτηση αν εξαφανίστηκε επειδή τον «φάγανε τα κυκλώματα», ήταν για ακόμα μια φορά ευθύς και δήλωσε: «Όχι, επ' ουδενί. Ήμουν στο κύκλωμα, αποστασιοποιήθηκα και η απόσταση δεν ήταν εύκολο μετά να καλυφθεί. Το μισό φταίξιμο ήταν δικό μου και το μισό του επαγγελματικού μέρους της δουλειάς μου. Όπως είδατε, ο κόσμος δεν με έχει ξεχάσει. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος ξεκίνησε να με συμπαθεί στις 9 Μαρτίου που άρχισε το show».

Όσο για το γιατί δεν ασχολούνται τα περιοδικά και οι εκπομπές με την προσωπική του ζωή ο Γιάννης ξεκαθάρισε πώς ήταν επιλογή του να τη διαφυλάξει. Από την άλλη βέβαια, δεν σημαίνει ότι κρύβεται από προσώπου γης. «Δεν είδατε ποτέ την προσωπική μου ζωή στα περιοδικά γιατί ήταν επιλογή μου να τη διαφυλάξω. Φυσικά, με τη σύζυγό μου έχουμε φωτογραφηθεί μαζί τελευταία, αλλά ήταν μοιραίο μετά το "Your Face Sounds Familiar". Κάναμε δημόσιες εμφανίσεις, δεν είμαστε κρυμμένοι και ψευτοκουλτουριάρηδες. Στο επάγγελμα υπάρχει βέβαια και το φαινόμενο του "πουλάμε για να πουλήσουμε". Εμένα δεν με αφορά αυτό», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι αν και θα ήθελε δεν θα μπορούσε να είναι πολιτικός. Ο λόγος; «Θα μου άρεσε, αλλά δεν μπορώ γιατί είμαι τόσο αγνός και καθαρός που δεν γίνεται», τόνισε ο ταλαντούχος μουσικός στην συνέντευξή του.