Ημερίδα με θέμα “Νέες τεχνολογίες δορυφορικών συστημάτων, για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την παρακολούθηση των αρδευόμενων εκτάσεων” διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.30’ στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis (αίθουσα MINOS II).

Η ημερίδα αυτή πραγματοποιείται σε συνέχεια σχετικών και ανάλογων συναντήσεων στα κράτη μέλη της ΕΕ, και έχει ως στόχους:

την πληρέστερη κατανόηση της ανάγκης διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την παρακολούθηση των αρδευόμενων εκτάσεων, τον έλεγχο των έργων υδροληψίας για την άρδευση και τον περιορισμό των μη αδειοδοτημένων υδροληψιών, την πληροφόρηση σχετικά με την παροχή εξειδικευμένων εργαλείων νέων τεχνολογιών προς τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, αλλά και προς τους διαχειριστές και χρήστες του νερού για την άρδευση.

Θα παρουσιαστεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την διαχείριση του υδάτινου δυναμικού στην Ελλάδα, καθώς και η εφαρμογή και η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας όσον αφορά τη χρήση δορυφορικών συστημάτων για την παρακολούθηση των αρδευόμενων περιοχών και την εκτέλεση έργων αξιοποίησης των υδατικών πόρων για την άρδευση στην Ευρώπη, με έμφαση και πρακτική εφαρμογή στην Κρήτη.

Η ημερίδα οργανώνεται από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ν. Καλογερή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook