Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον   κινέζικου επιχειρηματικού ομίλου για την  αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής αλλά και σχετικά με την ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου Γαζίου, Γιώργου Μαρκογιαννάκη με ανακοίνωση του το νέο ΔΣ της Αλμυρός Αναπτυξιακή Α.Ε

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω :

"Η συνάντηση με εκπρόσωπο Κινεζικού ομίλου, είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και ουδεμία ουσιαστική πρόταση κατετέθη και καμία δέσμευση δεν ανελήφθει. Πραγματοποιήθηκε δε στο χώρο του δημαρχείου Μαλεβιζίου με πλήρη διαφάνεια, πρακτική που θα χαρακτηρίζει όλες τις ενέργειες και δράσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε αντίθεση με τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της Αλμυρός ΑΕ, σε αυτήν τη συνάντηση τηρήθηκαν πρακτικά τα οποία είναι προσπελάσιμα σε όλους τους δημότες, πρακτική που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η Αλμυρός ΑΕ λειτουργεί πλέον σε καθεστώς νομιμότητας έχοντας αποκτήσει κανονισμό λειτουργίας (χωρική διεύρυνση και καταστατική προσαρμογή). Πρέπει να τονιστεί η κατάσταση διάλυσης και απαξίωσης της εταιρείας, η οποία υπολειτουργούσε μέχρι σήμερα, χωρίς προσωπικό, υποδομές και τεχνογνωσία, με αποτέλεσμα «να μην έχει παίξει πενιά» όπως ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ενώπιον ολόκληρου του νέου Δ.Σ. της Αλμυρός.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το δημοτικό και κοινοτικό κώδικα (Ν 3463/2006,  Α 266, παρ. 2) στη σύσταση του Δ.Σ. της Αλμυρός Α.Ε., η συμμετοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1/3. Κάτι το οποίο δεν τηρήθηκε επί προεδρίας Μαρκογιαννάκη στο Δ.Σ. της Αλμυρός Α.Ε., χωρίς να αποτελεί τη μοναδική περίπτωση παρατυπίας.

Αναφορικά με την υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης δυνατότητας παραγωγής 1000 κ.ε./ημέρα, τονίζεται ότι ενώ στερείται βασικών αδειοδοτήσεων, συνέχισε να λειτουργεί χωρίς ανανέωση της αρχικής 6μηνης σύμβασης για περίπου 2 χρόνια, αφήνοντας σημαντικό χρέος στην Αλμυρός Α.Ε. όπως και στον Δήμο συνολικά.

Σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό για την μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης με δυνατότητα παραγωγής έως 20.000 κ.ε./ημέρα, το νέο Δ.Σ. της Αλμυρός Α.Ε. αποφάσισε να επανεξετάσει το ζήτημα από μηδενική βάση, με μοναδικό γνώμονα αυτή τη φορά το συμφέρον των κατοίκων του Μαλεβιζίου.

Οι πολύκροτες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν οδήγησαν σε μη ρεαλιστικές και μη συμφέρουσες για τον τόπο προτάσεις, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν, παρά την εμμονή του τέως δημάρχου, η οποία συνεχίζεται προκαλώντας επιπλέον ερωτηματικά για τα κίνητρά του.

Σε ό,τι αφορά τις «ώριμες μελέτες», «τελικό στάδιο» κλπ, τα οποία επί χρόνια διατυμπανίζονται, η θέση του νέου Δ.Σ. είναι ότι οι απλές μετρήσεις και τα 2σέλιδα σχέδια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή βάση λήψης αποφάσεων για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Μαλεβιζίου".