Την αισιοδοξία τους ότι η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα έχουν πλέον γυρίσει σελίδα και ξεκινά η εποχή της ανάπτυξης, εξέφρασαν οι διοικήσεις των τραπεζών στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων τους.

Επίσης, επισήμαναν ότι θα δώσουν έμφαση στην επίλυση του σημαντικού ζητήματος των δανείων σε καθυστέρηση, που απασχολεί χιλιάδες ιδιώτες δανειολήπτες και επιχειρήσεις, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε χρηματοδότηση υγειών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αναφέρθηκαν επίσης στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία στη νέα εποχή ώστε να αποκτήσει μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς επισήμανε ότι η Ελλάδα, οι τράπεζες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές με σχετικά ικανοποιητικούς όρους.

Η επάνοδος της οικονομίας σε αναπτυξιακό μονοπάτι, σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση των διαδικασιών, με τις οποίες θα εξασφαλιστεί πέραν πάσας αμφισβήτησης η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, μέσω επικουρικών διευκολύνσεων από την Ευρωζώνη, αποτελούν τις δύο βασικές βραχυπρόθεσμες εκκρεμότητες για την ουσιαστική υπέρβαση της κρίσης και την έναρξη του νέου κεφαλαίου για την ελληνική οικονομίας από το 2014.

amna.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook