Την χρηματοδότηση της KE’ Eφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με το ποσό των 100 χιλ. ευρώ για να προχωρήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν σύντομα οι διερευνητικές αρχαιολογικές τομές εντός του Εθνικού Σταδίου Χανίων, ζητά για άλλη μια φορά από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Χανιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Ο κ. Βαλυράκης υπενθυμίζει μεταξύ άλλων στον Υπουργό ότι «Η ανάπλαση του Εθνικού Σταδίου Χανίων και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αποτελούν αδήριτη ανάγκη, όχι μόνο για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αθλητικών δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται στο Στάδιο, αλλά και για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης, το Ενετικό λιμάνι και την δραστήρια τουριστικά περιοχή του Κουμ-Καπί.

Η παρέμβαση αυτή τονίζει, επιβάλλεται και για την αποκατάσταση της ιστορικής αισθητικής της περιοχής, με την ανάδειξη των ανατολικών οχυρώσεων της πόλης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθούν τα προαναφερόμενα επισημαίνει, είναι η κατάθεση συγκεκριμένης μελέτης με οριοθέτηση του χώρου στάθμευσης, αφού πρώτα, ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα.»

Συνεχίζοντας ο Χανιώτης πολιτικός αναφέρει ότι «από τον επόμενο μήνα συνεχίζονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο Εθνικό Στάδιο Χανίων που είχαν διακοπεί αφού το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ενέκρινε μερικώς το αίτημα χρηματοδότησης και υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται ποσό ύψους 40.000 ευρώ προς την ΕΠΚΑ, προκειμένου να ξαναρχίσουν οι εργασίες στις ήδη υπάρχουσες αρχαιολογικές τομές.»

«Ωστόσο -καταλήγει στην ερώτηση του ο κ. Βαλυράκης- προκειμένου να προχωρήσουν ξανά οι εργασίες -σε βάθος πλέον- και στις τρεις υπάρχουσες αρχαιολογικές τομές και να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα, πρέπει να καλυφθεί το ποσό των 100.000 ευρώ που είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσει η Υπηρεσία το έργο της και να είναι δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Σταδίου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook