Έφτασε στη Βαγδάτη η πρώτη αποστολή μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών που αγόρασε από τη Ρωσία προκειμένου να τα αναπτύξει στις επιχειρήσεις κατά της τζιχαντιστικής ISIS.

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ ανέφερε ότι τα πέντε πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-25 θα ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών σε «τρεις με τέσσερις ημέρες».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ενισχύσουν την αεροπορική τους δύναμη έναντι των τζιχαντιστών, ενώ πηγές αναφέρουν ότι κι άλλα ρωσικά μαχητικά αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός, Νούρι αλ-Μαλίκι είχε δηλώσει στο BBC την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του είχε υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν μεγάλα τμήματα της βόρειας και δυτικής χώρας μετά από σειρά επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε την βόρεια πόλη Τικρίτ, πληροφορίες τις οποίες διαψεύδουν οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 60 τζιχαντιστές της ISIS σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων στη διάρκειας της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσαν ιρακινοί στρατιώτες με την κάλυψη τεθωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων.

Εκπρόσωπος της ISIS επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις, αλλά διέψευσε τις πληροφορίες για ανακατάληψη της πόλης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook