Σε ανακοίνωση που εξέδοσαν ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων και τα Σωματεία, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και Τροφίμων & Ποτών, αναφορικά με την άμεση αναγκαιότητα λειτουργίας κανονικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων, αναφέρουν τα εξής:
\”Αυτές τις ημέρες, επανήλθε στην επικαιρότητα με την επιστολή – κραυγή αγωνίας – των τριών νέων γονιών το θέμα της λειτουργίας της νεογνολογικής μονάδας Χανίων.
  
Τα σωματεία μας συντάσσονται με την αγωνία των γονιών που έγραψαν την επιστολή και των χιλιάδων άλλων εργατών και εργατριών που συμμερίζονται την ίδια αγωνία, ζουν καθημερινά τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται από τους εργαζόμενους.
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως και πανελλαδικά, είναι τραγική με ελλείψεις προσωπικού και υποδομών. Ούτε μια δεκάρα δεν δίνουν οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων και των πολυεθνικών για την υγεία του λαού μας. 
Η υποβάθμιση της υγείας και πρόνοιας δεν είναι τυχαία και προσωρινή. Πατά πάνω στους στόχους της Ε.Ε και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που συμφωνούν με τις επιλογές της. Κριτήριο τους είναι το κόστος και όχι η ανάγκη τις εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για δωρεάν παροχή υγείας – πρόνοιας υψηλού επιπέδου.
Σκοπός τους είναι να δώσουν την υγεία και την πρόνοια στους ιδιωτικούς ομίλους που λυμαίνονται τον χώρο.
Είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός παντού!
Στα σωματεία, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά. Να μην αφήσουμε την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας στην πολιτική των μονοπωλίων και των πολυεθνικών που μας λένε επί της ουσίας «όποιος έχει λεφτά ζει, όποιος δεν έχει …….». 
Απαιτούμε:
1. Άμεση λειτουργία της μονάδας νεογνών και όχι σαν ενδιάμεσης φροντίδας
2. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο
3. Κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας. 
4. Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλο το λαό.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook