Στο χωριό Έξω Μουλιανά Σητείας νωρίτερα σήμερα ένας βοσκός κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε με την καραμπίνα του έναν αδέσποτο σκύλο μπροστά στα μάτια των παιδιών που τον τάιζαν.

Όπως κατήγγειλε στο www.zoosos.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας Δέσποινα Λαντζανάκη ένας κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το σωματείο και εκείνη έσπευσε επί τόπου. Εκεί τα παιδιά έντρομα της περιέγραψαν αυτό που έζησαν. Μάλιστα κατονόμασαν τον δράστη τον βοσκό τον οποίο γνώριζαν.

Όπως της είπαν, πήγαν να ταΐσουν τον σκύλο και αφού ο δράστης τους ρώτησε γιατί το κάνουν αυτό αμέσως έβγαλε την καραμπίνα και το πυροβόλησε επί τόπου.

Η κα Λαντζανάκη κάλεσε την Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη όταν εντοπίστηκε στην πλατεία του χωριού, ενώ οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σητείας κράτησαν και την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε εν ψυχρώ το ζώο.

Ο σκύλος σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε από τις φιλόζωες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη στην Ιεράπετρα, 80 χιλιόμετρα από το χωριό αφού στη Σητεία δεν βρήκαν γιατρό για να το φροντίσει.

Ο δράστης κρατείται στο Α.Τ. Σητείας και μετά απο παρέμβαση και της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Συλλόγων, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Λαντζανάκη κάποιοι εκ των περιοίκων προσπάθησαν να πιέσουν τα παιδιά να μην αποκαλύψουν τον δράστη, εμείς ελπίζουμε οι οικογένειες των παιδιών θα πρέπει να μεριμνήσουν και τουλάχιστον να καταθέσουν μήνυση και για την ψυχική οδύνη που προκάλεσε ο δράστης στους ανήλικους.

zoosos.gr