Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη είχε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς με πρωτοβουλία του ίδιου προγραμματίστηκε, συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Γιώργος Ταμιωλάκης, καθώς και ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Πανοράματος κ. Νικόλαος Κλάδος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, αλλά και ευρύτερα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το έργο των Δικτύων του Φράγματος Πανοράματος.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας ενημερώθηκε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το έργο των Δικτύων, τονίζοντας την αναγκαιότητα ένταξης και ολοκλήρωσης του έργου μέσω του τομεακού προγράμματος του Υπουργείου και του ΕΣΠΑ.

Το Φράγμα Πανοράματος έχει αποπερατωθεί εδώ και 2,5 χρόνια, διαθέτοντας δυναμικότητα 2 εκατομμυρίων κυβικών νερού, ωστόσο παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των δικτύων του. Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και θα παρακολουθήσει προσωπικά το θέμα.

Τέλος, συζητήθηκε και η διοργάνωση της 11ης Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η έκθεση, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, θα διαρκέσει από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου 2011.