Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προειδοποιεί με ανακοίνωσή του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού! Σπεύδει να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού, υπό τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών και της Τρόικας.

Είναι απαράδεκτο κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου, που μέχρι σήμερα αποτελούν, ουσιαστικά, δημιουργήματα του Ελληνικού λαού να ξεπουλιούνται σε κερδοσκόπους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Ενώ μένουν στο απυρόβλητο οι απατεώνες , οι φοροκλέπτες και οι κλέφτες. Καμία δήμευση όλων αυτών που έκλεψαν τον Ελληνικών λαό δεν έχει γίνει.

Η Ελληνική κοινωνία, ένα χρόνο και πλέον μετά την υπογραφή του Μνημονίου, βλέπει τις θυσίες της όχι μόνο να μην πιάνουν τόπο, αλλά να δημιουργούνται νέα κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα. Η «τρύπα» στα έσοδα μαρτυρά τις παλινωδίες της εισοδηματικής πολιτικής. Η κοινωνική ασφυξία εντείνεται, με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, την ώρα που η τοκογλυφία ανθεί σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων και η ενότητα όλων των εργαζομένων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση και την ανατροπή νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την υιοθέτηση μιας δίκαιης πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και συνολικά τους εργαζόμενους, μια πολιτική που θα αποκρούει τις λογικές των αεριτζήδων κερδοσκόπων των «αγορών».

Μαζικά μέσα από τα συνδικάτα μας, απαντούμε όχι στις πολιτικές που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο.

Διεκδικούμε, την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, να κλέβει το μέλλον μας και να ποδοπατάει την αξιοπρέπεια μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. Η

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook