Κάθε φορά που ξεκινάτε μια νέα δίαιτα, μαθαίνετε και νέους κανόνες. Νιώθετε και εσείς μπερδεμένοι ως προς το ποιες είναι οι συμβουλές που πρέπει πάντα να ακολουθείτε;
Η Αμερικανική Ένωση Δίαιτας έχει πάνω από 69.000 διατροφολόγους ως μέλη της και μέσα από την συσσωρευμένη εμπειρία τους, ξεκαθαρίζει σε κάθε έναν από εμάς, ότι υπάρχουν 4 βασικοί κανόνες που πρέπει πάντα να ισχύουν, ανεξάρτητα από το εκάστοτε διατροφικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε προκειμένου να χάσετε τα περιττά κιλά.
Αυτοί οι 4 κανόνες είναι:
-Βάλτε στόχο την απώλεια 10% βάρους: Είναι ένας κανόνας που ισχύει φυσικά για εκείνους που έχουν αρκετά κιλά να χάσουν, αλλά η γενική ιδέα πρέπει να εφαρμόζεται και από εκείνους που προσπαθούν να \”ξεφορτωθούν\” λίγα κιλά. Η βασική αρχή είναι ότι η υγεία σας θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό αν αρχικά χάσετε το 10% του σωματικού σας βάρους. Για παράδειγμα, ένα άτομο που είναι 100 κιλά, πρέπει σε πρώτη φάση να χάσει 10 κιλά και να πάει στα 90. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Εκεί, πρέπει να κάνετε μια \”παύση\” στην δίαιτα και να κάνετε \”συντήρηση\” των κεκτημένων σας για λίγο διάστημα. Στη συνέχεια, συνεχίστε να χάσετε και τα υπόλοιπα κιλά, εφόσον το επιθυμείτε.
-Η μέτρηση θερμίδων είναι το \”πασπαρτού\”: Σε γενικές γραμμές προσπαθήστε τα μειώσετε την κατανάλωση των συνολικών ημερήσιων θερμίδων κατά 500 με 1.000 θερμίδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε από μισό με ένα κιλό την εβδομάδα. Αυτός ο ρυθμός απώλειας σωματικού βάρους είναι υπεραρκετός για να πετύχετε τους στόχους σας. Οι συνολικές θερμίδες που λαμβάνετε πρέπει να είναι ισοκατανεμημένες μέσα στην ημέρα. Όσοι προσέχουν τις θερμίδες που καταναλώνουν χάνουν περισσότερο βάρος τους 6 πρώτους μήνες του νέου διατροφικού τους πλάνου.
-Δώστε σημασία στο μέγεθος κάθε μερίδας: Πολλοί άνθρωποι βάζουν μεγαλύτερες μερίδες φαγητού από όσο νομίζουν οι ίδιοι ότι βάζουν στο πιάτο τους. Το μάτι ξεγελάει σε αυτή την περίπτωση. Κάντε συνήθειο να έχετε ένα δοσομετρητή την ώρα που σερβίρετε. Ακόμα και το μέγεθος των πιάτων που σερβίρετε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς σας φαίνεται η ποσότητα φαγητού που τρώτε. Επίσης, για να βρείτε την ενέργεια που, ίσως, νιώθετε ότι σας λείπει από τις μικρότερες μερίδες, αντικαταστήστε 1-2 γεύματα μέσα στην ημέρα με ενεργειακές μπάρες και άλλα παρεμφερή προϊόντα.
-Πείτε \”όχι\” στην στέρηση: Δίαιτα δεν σημαίνει στέρηση. Προσαρμόστε το διατροφικό σας πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας και όχι το ανάποδο. Έτσι δεν θα υπάρξουν στιγμές μέσα στην ημέρα που θα αισθάνεστε εξαντλημένοι ή/και ότι πεινάτε υπερβολικά.
newpost.gr/onmed.gr
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/365845/h-swsth-diaita-ksekinaei-me-4-kanones#ixzz366M1sHMu

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook