Παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξης του αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1 Ιουλίου στη ΔΟΥ Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρεται:

\”Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, 595 γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών απελύθησαν διότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση επέλεξε, κατά την πάγια νεοφιλελεύθερη τακτική της ,να τις πετάξει στο δρόμο προκειμένου να αναθέσει το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους, χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος.

Δέκα μήνες τώρα οι απολυμένες δίνουν ένα σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα για την αξιοπρέπεια τους, για την εργασία που τους στέρησαν και η μόνη κυβερνητική απάντηση υπήρξε ο ξυλοδαρμός τους από την αστυνομία, με τις εικόνες ντροπής ξυλοδαρμού ανυπεράσπιστων γυναικών από τα ΜΑΤ να κάνουν το γύρο του κόσμου στιγματίζοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 8:00 πμ στην Δ.Ο.Υ Ηρακλείου (Λ. Κνωσού αρ. 255) θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξης του αγώνα των 595 απολυμένων καθαριστριών με την παρουσία εκ μέρους του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών, της Δήμητρας Μανώλη, υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Καλούμε όλους τους φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, όλες και όλους τους Ηρακλειώτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να δώσουμε μαζί βροντερό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας, στέλνοντας το μήνυμα της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και του αδιάκοπου αγώνα για την ανατροπή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών φτωχοποίησης της κοινωνίας, ενός αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία.\”

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχει και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ:

\”Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ καλεί όλους και όλες, τους εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, τους υπό διαθεσιμότητα, υπό απόλυση, υπό αξιολόγηση συναδέλφους και συμπολίτες μας, συνταξιούχους, ντόπιους και μετανάστες, συλλογικότητες, συνδικάτα, σωματεία, κόμματα και φορείς της πόλης μας στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ,

την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 8 το πρωί στη Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου (λεωφόρος
Κνωσού 255). Εκ μέρους του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, θα βρίσκεται στην παράσταση διαμαρτυρίας η Δήμητρα Μανώλη.

Παρακαλούμε να υπογραφεί το παρακάτω ψήφισμα:

595 γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από 17 Σεπτεμβρίου 2013 χάσαμε τις δουλειές μας. Η Κυβέρνηση μας απέλυσε και επέλεξε να δώσει τη δουλειά μας σε εργολάβους, χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Ο μισθός μας κυμαινόταν από 300-650 ευρώ το μήνα. Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι. Δεν σκύψαμε το κεφάλι. Από 17 Σεπτεμβρίου είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο και διεκδικούμε τη δουλειά μας, διεκδικούμε τη ζωή μας.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα μας. Εικόνες ξυλοδαρμού, ανυπεράσπιστων γυναικών 50-60 χρονών από τα ΜΑΤ, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Πολλές από μας βρέθηκαν αναιτιολόγητες επιθέσεις της Αστυνομίας εναντίον μας.

Επιλέξαμε την αξιοπρέπεια. Δέκα μήνες αγώνα, δέκα μήνες φτώχειας και προβλημάτων! Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή.

Ένα κύμα συμπαράστασης εξαπλώνεται στην κοινωνία. Εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες, δηλώνουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους.

Η Ελληνική δικαιοσύνη μας δικαίωσε, η Κυβέρνηση όμως αρνείται να συμμορφωθεί και να εκτελέσει δικαστικές αποφάσεις. Μας εκδικείται γιατί αγωνιζόμαστε. Μας εκδικείται γιατί επιλέξαμε την αξιοπρέπεια στη ζωή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Ζητάμε από σας, να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας, στον αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας που δίνουμε. Ζητάμε να υπογράψετε το κείμενο συμπαράστασης και συλλογής υπογραφών που θα υποχρεώσει την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook