Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουνίου η Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης διοργάνωσε το Grand Prix of Crete-Compak Sporting.
Οι αγώνες στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων στέφθηκαν από οργανωτική επιτυχία.
Η επίσημη ενημέρωση από τη ΣΚΟ.ΛΕ.Κ.:
Με εξαιρετική οργανωτική επιτυχία , διεξήχθησαν οι διεθνείς αγώνες Compak Sporting, που διοργάνωσε η Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων, το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου.
Για τους μη γνωρίζοντες, το Compak Sporting είναι ένα μη Ολυμπιακό άθλημα αλλά με πολλές χιλιάδες σκοπευτές στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις σκοπευτηρίων SKEET. Οι δε πτήσεις των πήλινων δίσκων , προσομοιάζουν τις πτήσεις πουλιών από όλες τις δυνατές κατευθύνσεις. Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε κυνηγετική σκοποβολή. Τα όπλα είναι συνήθως Cal 12 με κάνες 75-81 cm   ,φυσίγγια που δεν υπερβαίνουν τα  28 γρ. Και σκάγια 7 1/2- 8 1/2.
Μετά από ανακατανομή των μηχανών , τα πεδία βολής από 2 έγιναν 4 ,  απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη διεθνών Grand Prix, καθώς και ο  νέος χώρος οπλουργείου που δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των σκοπευτών.
Για πρώτη φορά από το 1992 , που φιλοξενήθηκαν οι Βαλκανικοί αγώνες κυνηγετικού όπλου στα Χανιά , μια αθλητική διοργάνωση έφερε στον τόπο μας σκοπευτές από τη Ρωσία, τη Δανία, τη Μεγ. Βρετανία, την Κύπρο , οι οποίοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και έφυγαν με την υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά θα έρθουν πάλι μαζί με φίλους .
Το γεγονός ότι ένας περιφερειακός αθλητικός σύλλογος, έφερε σε πέρας έναν διεθνή αγώνα , χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού αλλά μόνο με τη βοήθεια των τοπικών φορέων και των φίλων του συλλόγου, έχει ιδιαίτερη σημασία.
Η οργανωτική επιτροπή της ΣΚΟΛΕΚ, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, την Παρασκευή το απόγευμα καλωσόρισε τους σκοπευτές στο Club House του ΕΣΧ, με παραδοσιακά ξεροτήγανα , καλτσουνάκια και ρακί. Μετά το τέλος των αγώνων και τις απονομές , την Κυριακή δεξιώθηκε στον ίδιο χώρο όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα , τους συνοδούς τους και τους διαιτητές.
Πεποίθηση όλων μας είναι ότι το Grand Prix of Crete άφησε εξαιρετική εντύπωση σε Έλληνες και ξένους αθλητές. Το ενδιαφέρον  της Διεθνούς Σκοπευτικής Ομοσπονδίας (FITASC) ήταν στραμμένο στα Χανιά και αμέσως μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των αγώνων, εκπρόσωπος της FITASC, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΣΚΟΛΕΚ κο Μανώλη Κουριδάκη οτι το Grand Prix of Crete – Compak Sporting, θα καθιερωθεί ως μια υψηλού επιπέδου διεθνής διοργάνωση.
Η Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης ευχαριστεί θερμά , όλους όσους βοήθησαν στην άριστη προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων, ιδιαίτερα δε την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων και τους χορηγούς: την ΑΝΕΚ LINES για τη διαχρονική της προσφορά , την Περιφέρεια Χανίων, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης -Δωδεκανήσου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χανίων, το κατάστημα όπλων Κυριακάκης Α. KYR GUN, την κατασκευαστική Παυλιουδάκης Παύλος καθώς  και τους χορηγούς επικοινωνίας: ΚΥΔΩΝ, ΝΕΑ  Τηλεόραση, Flash News και Χανιώτικα Νέα.
Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook